BLOG

Amerika Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

A -A +
Amerika Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Amerika, bünyesinde barındırdığı fırsatlar ile bir çok kişinin gözbebeği konumundadır. Rüyalar ülkesi Amerika'ya gitmek, Amerika'ya seyahat etmek bugün pek çok gezginin ve turistin hayallerinden biridir. Ülke; dinamik yapısı, ekonomik gücü ve bir dünya devi oluşu ile de pek çok avantajı bünyesinde barındırır. ABD bir çok ülkeye olduğu gibi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da vize uygulamaktadır. Dolayısıyla burayı ziyaret etmeden önce kişilerin Amerika vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Peki vize işlemleri ne kadar sürer?

Amerika Vizesi Alım Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki, seyahat amacınıza göre sizden istenen belgelerin tam ve doğru bir şekilde ilgili konsolosluğa verilmesi gerekmektedir. Seyahat tipinize göre değişecek olan bu evraklar, gidiş amacınıza yönelik olacaktır. Örneğin eğer bir dil eğitimi için gidiyorsanız, bu eğitimi kanıtlayacak bazı belgelerin sunulması gerekmektedir. Ya da iş için gidiyorsanız yine sizden istenen belgeler işinizle ve ticari amacınız ile ilgili olacaktır.

Diğer Önemli Noktalar

Bir diğer önemli nokta ise  başvuru formunda sizden talep edilecek olan fotoğrafın yeni bir fotoğraf olması durumudur. Bu fotoğraf son 6 ayda çekilmiş olmalıdır. Özel bir  formatta çekilmesi gereken fotoğrafı randevu sırasında da yanınızda bulundurmanızda oldukça fayda var diyebiliriz. Randevu öncesinde hazırlamanız gereken bir diğer belge ise vize başvuru ücretini yatırmış olduğunuza dair bankadan alacağınız dekonttur. Tüm belgelerinizi randevunuzdan önce hazırlayıp dosyalamanız gerekmektedir. Talep edildiğinde gösteremeyeceğiniz belgeler, başvurunuzun reddine sebep olacaktır. Bu da sizi maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilir.

Vize Sürecini Etkileyen Olumlu Unsurlar

Her ne kadar ABD, Avrupa kıtasında bulunan bir ülke olmasa da, Schengen vizesi uluslararası bir ağırlığa sahiptir. Dolayısıyla daha önce bir Schengen vizesi sahibi olmuşsanız ABD’ye vize alma süreciniz gözle görülür ölçütte kısalacaktır. ABD Schengen protokolüne dahil olmasa bile Schengen vizesinin uluslararası arenada gördüğü saygı bir ABD vizesi alma şansınızı net bir şekilde artıracaktır.

Amerika Vize İşlemleri Süreci

ABD vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin çalışma vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde vizeniz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca Amerika vizesi için ekspres vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ekspres vize; gideceğiniz ülkenin gidiş süresine  çok az bir vakit kala hızlı bir şekilde başvurulup bir kaç gün içerisinde alınan vize türüdür. Çok kısa sürede sonuçlandığı için vize harç ücreti de normal vize ücretine göre değişkenlik göstermektedir.

Vize ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.