BLOG

Amerika Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

A -A +
Amerika Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Amerika Birleşik Devletleri, ülkemize uzaklığına rağmen gerek küresel arenadaki rolü gerekse sunduğu benzersiz imkânlar nedeniyle öğrencilerden iş insanlarına ve tedavi olmak isteyenlere kadar çok geniş bir kitle tarafından büyük rağbet gören bir ülkedir. Yine tam da bu özelliğinden dolayı, ABD vize başvuru süreci yoğun bir süreç olup başarıyla sonuçlanmasını etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Bazı istatistiklere göre her dört kişiden birinin başvurusu reddedilmektedir. Bu dört kişiden biri olmamanız için Amerika vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken önemli birkaç noktayı sizler için derledik.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki Amerikan Konsolosluğu başvuranlara karşı genellikle pozitif bir tutum içerisindedir. Dolayısıyla, rahat olmanız, sakin ve net bir tutum takınmanız özellikle mülakat süreci için önemli bir noktadır.

Başvuru Formu

Amerika vize başvurusunun en önemli ayrıntısı başvuru formudur. Bu formu doldururken gereken özeni göstermelisiniz, zira açıklayamayacağınız veya sorulduğunda cevabını veremeyeceğiniz bilgiler girmek şüphesiz aleyhinize olacaktır. Formda sorulan sorulara açık ve net yanıtlar vermeli, her zaman tutarlı olmalısınız. Ancak cevabınızı veremeyeceğiniz bilgiler girmemelisiniz derken sizi eksik bilgi vermeye teşvik etmiyoruz. Eksik bilgi ve evraklarla yaptığınız başvurunun olumlu sonuçlanma ihtimali çok düşüktür.

Vize Mülakatı

Mülakat konusu, vize başvurusu yapanların en çok kaygılandıkları konudur. “Ya yanlış bir şey söylersem?” veya “Ya kendimi ifade edemezsem?” gibi sorular pek çok vize adayının uykularını kaçırmaktadır. Ancak yapmanız gerekenleri yaptığınız takdirde gerilmenize hiç gerek kalmayacaktır. Örneğin, vize başvurunuzdaki belgeleri önceden dosyalayıp yanınıza alın ve kendinize bir kontrol listesi oluşturarak yanınızda bulunması gereken her şeyi aldığınızdan emin olun. Pek çok kişi mülakat günü heyecanı nedeniyle bazı belgeleri unuttuğu için ret almaktadır. Kıyafet konusuna gelince, temiz, düzgün ve bakımlı olmaya çalışın. Bırakacağınız izlenim önemli olacaktır.

Mülakatta ilk olarak Amerika’ya seyahat amacınızı açıklamanız istenecektir. Buna net ve açıklayıcı bir yanıt vermelisiniz. Ardından seyahat etmeyi planladığınız yer ve Türkiye’deki hayatınızla ilgili birkaç kişisel soru takip edecektir. Soruları dikkatle ve özgüvenle yanıtlamaya çalışın, zira çelişkili yanıtlar vize görevlisinde şüphe uyandırabilir ve tavrı olumludan olumsuza doğru değişim gösterebilir. Buradaki en önemli konu, vize görevlisinin geri döneceğinize ikna olmasıdır. Aksi takdirde evraklarınız tam olsa dahi başvurunuz reddedilebilir.

Son olarak, Amerika vize başvurunuz için profesyonel danışmanlık almanız her şeyden önce sizin yararınızadır ve pek çok yabancı konsolosluk da adayların profesyonel danışmanlık almalarını teşvik etmektedir. Bu süreci binlerce kişi için başarıyla sonuçlandıran profesyonel ve tecrübeli Re-Vize danışmanları başvurunuzun her noktasında ihtiyacınız olan bilgileri sizlerle paylaşacak, hep hayalini kurduğunuz Amerika seyahatinizi sorunsuz gerçekleştirebilmeniz için tüm çabayı göstereceklerdir. Vize başvurunuzu vakit ve nakit kaybetmeden başarıyla sonuçlandırmak için bizimle hemen iletişime geçin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.