BLOG

Amerika Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

A -A +
Amerika Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Amerika Birleşik Devletleri, gerek sunduğu fırsatlar gerekse dünya ekonomisindeki rolü açısından şüphesiz bir cazibe merkezidir. Bu nedenle ABD; eğitim, çalışma, tedavi ya da turistik amaçlı olarak dünya çapında binlerce insanı kendine çekiyor. Her yıl ortalama 40.000 ila 50.000 kişi Amerika vizesi için başvuruyor ve çeşitli istatistiklere göre bu başvuruların 4’te 1’i retle sonuçlanıyor. Amerika’ya seyahat etmek ise hem ülkemize olan uzaklığı hem de doların son günlerde Türk Lirası karşısındaki gösterdiği yükselişle birlikte oldukça maliyetli ve zaman gerektiren bir süreç. Yaşayabileceğiniz vize problemleri bu süreci daha karmaşık ve maliyetli bir hale getirebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken kritik noktaları doğru yönetebildiğiniz sürece bu ihtimali en aza indirmek mümkün.
 
Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, başvuru formunda da sizden talep edilecek olan fotoğraf olacaktır. Bu fotoğraf son 6 ayda çekilmiş olmalıdır. Özel bir boyut ve formatta çekilmesi gereken fotoğrafı randevu sırasında da yanınızda bulundurmanızda fayda var.
 
Daha sonra DS-160 olarak adlandırılan Amerika Vizesi Başvuru Formu’nu doldurmanız gerekecek. Başvurunun en kritik adımlarından biri olan formu doldururken oldukça dikkatli ve özenli davranmanızda fayda var. Eksik ya da hatalı verilen bilgiler vize başvurunuzun reddedilmesine yol açabilir. Formda yer alan sorulara mümkün olduğunca açık ve net cevaplar vermeniz, gereksiz ve açıklayamayacağınız detaylardan kaçınmanız vizenizin kabulü konusunda size avantaj sağlayacaktır. Önemli olan başka bir detay ise formu randevu tarihinizden en az 3 iş günü önce doldurmuş olmanız. Bu süre içerisinde doldurulmayan form randevunuzun iptaline ve tekrar randevu almanıza sebep olabilir.
 
Randevu öncesinde hazırlamanız gereken bir diğer belge vize başvuru ücretini yatırmış olduğunuza dair bankadan alacağınız dekonttur. Tüm belgelerinizi randevunuzdan önce hazırlayıp dosyalamanız iyi olacaktır. Talep edildiğinde gösteremeyeceğiniz belgeler, başvurunuzun reddine sebep olacaktır.
 
Amerika’ya vize başvurusu yapanların gözünü korkutan en önemli adım mülakattır. Öncelikle randevunuza giderken rahat ve sakin olmalısınız. Amerikan Konsolosluğu’nun başvuranlara karşı genellikle pozitif tutum içinde olduklarını bilmekte fayda var. Mülakat esnasında size sorulan sorulara net ve açıklayıcı cevaplar vermeye özen göstermelisiniz. Ne kadar kendinizden emin ve rahat olursanız görüşmeniz o kadar pozitif sonuçlanacaktır. Görüşme esnasında size Amerika’ya ne amaçla seyahat edeceğiniz ve Türkiye’deki hayatınızla ilgili birkaç soru sorulacaktır. Soruları mümkün olduğunca açıklayıcı ve net bir şekilde cevaplarsanız sorulması muhtemel daha detaylı soruların önüne geçmiş olursunuz. Burada önemli olan nokta görevlinin ülkenize geri döneceğinize, Amerika’da illegal bir şekilde kalmaya devam etmeyeceğinize ikna olmasıdır. 
 
Bu adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlarsanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimali oldukça yüksektir. Başvurunuzun reddedilme ihtimalini en aza indirmek için yapmanız gerekenler konusunda size yol gösterecek profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. Bu konuda alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizden destek alabilirsiniz! Uzman danışmanlarımız, Amerika vizesi almanız için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, mülakat stratejisi konuşunda danışmanlık sağlayarak işlemleri sizin adınıza yürütüp hızla sonuçlandıracaktır. Vize başvuru işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatmak, Amerika vizenizi sorunsuz almak için bize Ankara, İstanbul ve İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.