BLOG

Amerika Vizesi Alırken İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları

A -A +
Amerika Vizesi Alırken İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları

Dünyanın en büyük ekonomik ve siyasi güçlerinden biri olan Amerika, bugün pek çok kişinin gidip görmek istediği ülkelerin başında gelmektedir. Sadece ekonomisi ve siyasi gücü ile değil aynı zamanda bünyesinde barındırdığı pek çok fırsat ile ülke, çoğu vatandaşın gözbebeği konumundadır diyebiliriz. Amerika, son derece titiz prosedürlere sahip bir ülke olduğundan dolayı da vize alım sürecinde bir miktar detaylı olunması gerekmektedir. Amerika vizesi alırken işinizi kolaylaştıracak ipuçlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Bugün son derece güçlü fırsatları bünyesinde barındıran Amerika'ya pek çok açıdan gitmeniz mümkündür. İster turist olarak, ister öğrenci olarak, isterseniz de emekli olarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Amerika vize türleri bu anlamda çeşitlilik göstermektedir. Dolayısıyla hazırlayacağınız evraklar da buna göre değişkenlik gösterecektir.

Amerika Vizesi Almaya Dair İpuçları

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, vize türleri değişkenlik gösterdiği için seyahat tipinize göre alacağınız vize türünün evrakları da değişkenlik gösterecektir. Dolayısıyla burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, sizden istenen evrakların eksiksiz ve tam doldurulmasıdır. Eğer sizden istenen evraklar hatalı ve yanlış bir şekilde ilgili konsolosluğa teslim edilirse, maalesef vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır.

Amerika vizesi almaya dair bir diğer önemli ipucu ise daha önce ülkeye gitmiş olmanızdır. Şayet Amerika’ya daha önce seyahat etmişseniz yani herhangi bir Amerikan vizesi almışsanız, Amerika’ya tekrar vize almanız çok kolaydır diyebiliriz. Vize sürenizin geçmiş olması bu noktada önemli bir detay değildir. Zira konsolosluk görevlileri daha önce Amerika’da bulunmuş birinin vize başvurusunu çok daha kolay kabul etmektedirler.

Vizeyi almanızı kolaylaştıracak bir diğer unsur ise kesinlikle davetiye ile Amerika'ya gidiyor olmaktır. Kalıcı olarak yaşantısını Amerika’da sürdüren bir yakınınız varsa vize alma süreciniz çok daha kısalacaktır demek yanlış olmayacaktır. Amerika’da ikamet eden veya Amerikan vatandaşı olan bir yakına veya akrabaya sahipseniz, ABD size vize vermeye gayet pozitif bakacak bir ülkedir. Söz konusu yakınınız ABD’ye gelmeniz için size resmi bir davetiye de göndermişse vize alma süreciniz gözle görülür ölçütte kısa sürecektir.

Amerika vizesi almanın bir diğer önemli unsuruna gelecek olursak, alacağınız profesyonel bir yardımın vize alım sürecinizi olumlu yönde etkileyecek oluşudur. Bugün pek çok konsolosluk artık profesyonel bir yardımın önemini belirtmektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, ihtiyacınız olan profesyonel yardımı alabilirsiniz. Maddi ve manevi tüm kayıpları önlemek ve sağlıklı bir şekilde Amerika vizesi almak için ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.