BLOG

Amerika Vizesi Almak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeli?

A -A +
Amerika Vizesi Almak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeli?
Dünyanın en büyük toprağına sahip ülkeleri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri, çok sayıda kültürün bir arada yaşadığı dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. 50 eyalet ve bir federal bölgeden oluşan Amerika’da dış ilişkilerinde birbirlerine bağlı olan iç ilişkilerinde ise her birinin ayrı yasama ve yürütmelerinin olduğu eyaletlerinin her biri görülmeye değer unsurlar barındırır. 
 
Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, ticaret, eğitim ve eğlence gibi çeşitli amaçlarla Türkiye’den her yıl çok sayıda insan ağırlamaktadır. Uluslararası ticaret yürüten iş insanları ve araştırma yapma amacıyla giden bilim inşaları, dünyada başarısı ile ön plana çıkan Amerikan üniversitelerinde eğitim almak isteten öğrenciler, amacı ve mesleği ne olursa olsun Türkiye’den Amerika’ya seyahat etmek isteyen kişiler Amerika Vizesi almalıdır. 
 
Amerikan Vizesi almak isteyen Türkiye vatandaşlarından pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika Büyükelçiliği, Amerika Başkonsolosluğuna ya da akredite bir vize şirketine başvuru yapabilirler. Konsolosluklar son yıllardaki prosedürler gereği başvuruları oldukça titizlikle incelemektedirler. Buna rağmen profesyonel şirketlerin yardımı ve amaca uygun evrakların beyanı ile Amerika Vizesi almayı imkansız olarak görmek için bir sebep yoktur. 
 
Amerika Göçmen Olmayan Vize statüsünde başvuru yapmanız dikkat etmeniz gereken birinci unsurdur. Başvurularınızı herhangi bir aksilik yaşamamanız adına muhtemelen seyahat tarihinizden 6-8 hafta önce başlatmanızı tavsiye ederiz. Doğru kategori ve doğru evrakları hazırlamak kritik öneme sahiptir. Amerika Vizesi; Diplomatik ve Resmi Vize, Turizm Vizesi, İş Amaçlı Vize, Transit Geçiş Vizesi, Öğrenci ve Değişim Programı Vizesi, Geçici Çalışma Vizesi gibi kategorilere ayrılır. Kategorinizi belirleyip, gerekli evraklarınızı hazırladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Daha sonra, Konsolosluktan randevu alarak mülakata gitmeniz gerekmektedir. Bu mülakatta gerilmenizi gerektirecek herhangi bir durum yoktur, yalnızca Amerika’ya seyahat amacınızın ne olduğunu, vize sürenizi nasıl değerlendireceğinizi açık ve net bir şekilde anlatmanız gerekmektedir. Aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer önemli unsur ise, konsolosluğun gerekli gördüğü takdirde sizden ekstra evraklar isteyebileceğidir. Ekstra evrak istemeleri ya da ek prosedürlerin çıkması ihtimaline karşılık başvurunuzu erkenden yapmanız size avantaj sağlar.
 
Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı, sizin adınıza prosedürleri yürüterek doğru kategoriden doğru evraklarla başvuru yaptığınızdan emin olur, böylece herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı yaşama riskinizi minimuma düşürmüş olursunuz. Prosedürlerin içinde boğulmamak için bu alanda uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızdan profesyonel destek almak ya da bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilir, İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.