BLOG

Amerika Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

A -A +
Amerika Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

Dünyanın en büyük toprağına sahip ülkeleri arasında yer alan ABD; çok sayıda kültürün bir arada yaşadığı dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. Amerika, 1930’lu yıllarda atlattığı ekonomik buhrandan bu yana dünyanın liderliğini üstlenmiş ve kültürünü evrenselleştirmeyi başararak günümüzün öncü ülkelerinden birisi haline gelmiştir. Dünyanın en büyük toprak bütünlüğüne sahip ülkelerinden biri olan Amerika, ekonomik olarak güçlü, başarılı bilimsel ve teknolojik çalışmalara imza atan, aynı zamanda sanat dallarında da merkezi konumda yer alan bir ülkedir. Dolayısıyla dünyanın dört bir yanındaki insanların çeşitli sebeplerle dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Ülkemiz vatandaşlarına vize uyguladığından dolayı, burayı ziyaret etmeden önce vatandaşlarımızın Amerika vizesi alması gerekmektedir.

ABD Vizesi Başvurusu Ve Süreci

Amerikan vizesi almak isteyen Türkiye vatandaşları, pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika Büyükelçiliği, Amerika Başkonsolosluğuna ya da akredite bir vize şirketine başvuru yapabilirler. Konsolosluklar son yıllardaki prosedürler gereği başvuruları oldukça titizlikle incelemektedirler. Buna rağmen profesyonel şirketlerin yardımı ve amaca uygun evrakların beyanı ile Amerika vizesi almayı imkansız olarak görmek için bir sebep yoktur.

Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Amerika Birleşik Devletleri’ne vize almak kolay değildir. Ancak prosedürlere uygun hareket edilirse ve gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanırsa sorun yaşamadan vize alabilirsiniz. Amerika vizesi alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar, uygun ölçülerdeki biometrik fotoğrafınızın güncel görüntünüzü yansıtması ve daha önce hiçbir vize başvurusunda kullanılmamış olması, pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması, yıpranmış olmaması, güncel bilgilerinizi barındırması ve seyahatinizin bitiminden itibaren 6 ay daha geçerli olması gibi unsurlardır. Amerika Konsolosluğu'nun resmi sitesi üzerinden İngilizce olarak doldurulmuş DS-160 başvuru formu, ziyaretçi vizesi talep dilekçesi, nüfus cüzdanı ve evli olmanız halinde evlilik cüzdanınız, mesleki ve finansal durumunuza ilişkin belgeler, rezervasyonlarınıza ilişkin belgeler gerekli diğer evraklardır. Bu evrakları eksiksiz olarak hazırladıktan sonra konsolosluktan randevu alarak mülakata gitmeniz gerekmektedir.

Amerikan rüyasını yerinde yaşamak, Amerika’ya gitmek ve Amerika vizesi hakkında detaylı bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.