BLOG

Amerika Vizesi Almak Zor mu?

A -A +
Amerika Vizesi Almak Zor mu?

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika; iş, eğitim ve eğlence gibi çeşitli amaçlarla Türkiye’den her yıl çok sayıda insan ağırlamakta olan bir ülkedir.  Amerika, T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğu için Türkiye’den Amerika’ya seyahat etmek isteyen kişiler Amerika vizesi almak zorundadır. Seyahat amacına ve çalışma durumuna göre değişen vize türleri mevcuttur. Bu süreçte vize alacak kişilerin aklına takılan yegane sorulardan biri de hiç şüphesiz "Amerika vizesi almak zor mudur?" sorusudur.

Ülkemizden okyanus aşırı bir mesafede bulunan Amerika Birleşik Devletleri’ne turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, pasaport türleri fark etmeksizin vize uygulamasına tabi tutulurlar. Amerika Birleşik Devletleri, başvuru evraklarındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olmasına çok dikkat eder ve başvuruları titizlikle inceler. Yeterli miktarda maddi varlığınız olması durumunda ve elbette evraklarınızda bir eksiklik, yanlışlık olmaması halinde vize alamama gibi bir durum ile kolay kolay karşılaşmazsınız.

Amerika Vizesi Almak Sanıldığı Kadar Zor mu?

Amerika her ne kadar sıkı prosedürleri bünyesinde barındıran bir ülke olsa da, gerekli doneleri doğru bir şekilde sunduğunuz taktirde vizeniz olumlu sonuçlanır. Amerika vize prosedürleri, diğer ülkelerin başvurularından farklı olarak, konsolosluk randevusu talep etmektedir. Konsolosluktan randevu alarak, görevli ile birebir görüşmenizi içeren bu prosedür, genel olarak başvuru yapanların gözlerini korkutsa da aslında evraklarınızın tam olması, ziyaret amacınız ile ibraz ettiğiniz evrakların uyuşması halinde çekinmeniz gereken hiçbir durum söz konusu değildir. Başvuru işlemlerinizde profesyonel destek almak, prosedürleri doğru şekilde yerine getirdiğinizden ve doğru evrakları eksiksiz olarak toparladığınızdan emin olma avantajı sağlamaktadır. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı gibi yetkilendirilmiş bir vize danışmanlık firması vize işlemlerinizin olumlu sonuçlanma ihtimalini maksimuma çıkarmaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerika turistik vize başvurusunda dikkat edebileceğiniz belli başlı unsurlardan biri, pasaportunuzun güncel bilgilerinizi içermesi (soyadı değişikliği gibi), yıpranmamış olması ve 10 yıldan eski olmamasıdır. Bir diğeri ise DS-160 Vize Başvuru Formu olarak adlandırılan vize başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmanızdır. Bunlar haricinde aklınızda bulundurmanız gereken nokta, konsolosluk görevlilerini Amerika ziyaretiniz sonrasında ülkenize geri döneceğinize ikna etmek olacaktır. Ayrıca sizden istenen belgeleri seyahat amacınıza göre doğru bir şekilde sunmanız son derece önemli bir durumdur.

Amerika'ya seyahat etmek ve Amerika vizesi almak için talep formumuzu doldurabilir ya da İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizde bizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.