BLOG

Amerika Vizesi Almanın 5 Püf Noktası

A -A +
Amerika Vizesi Almanın 5 Püf Noktası

Rüyalar ülkesi Amerika, dünyadaki en büyük turistik potansiyele sahip ülkelerin başında gelmektedir. Hollywood’u, Özgürlük Heykeli ve Broadway’i ile sayısız insanın aklını başından alan dünya lideri Amerika, gerçekten de ölmeden görmeniz gereken ülkelerin arasında başı çekmektedir. 11 Eylül olaylarından sonra vize prosedürlerini katılaştırdığı sık sık dile getirilen Amerika’ya gitmek, aslında hiç de söylendiği kadar zor değildir. Vize başvurunuzu başarılı ve titiz bir şekilde hazırlarsanız Amerika vizesi almanız oldukça muhtemeldir. Her ülkede olduğu gibi, Amerika’ya gitmenizi de kolaylaştıracak belli  başlı püf noktaları vardır.

Re-Vize ekibi olarak bu püf noktalarından beşini sizler için bir araya getirdik.

1 - Amerika’ya İş İçin Gidiyor Olmak

Eğer bir iş gezisi kapsamında Amerika’ya gidiyorsanız çok kısa sürede bu ülkenin vizesine kavuşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken söz konusu iş gezisi için sizi ülkeye çağıran kurumun resmi bir davetiyeyi elinize ulaştırmasını sağlamaktır.

2 - Daha Önce Amerika Vizesi Almış Olmak

Şayet Amerika’ya daha önce seyahat etmişseniz yani Amerikan vizesi almışsanız, Amerika’ya tekrar vize almanız çok kolaydır. Vize sürenizin geçmiş olması bu noktada önemli bir detay değildir. Zira konsolosluk görevlileri daha önce Amerika’da bulunmuş birinin vize başvurusunu çok daha kolay kabul etmektedirler.

3 - Amerika’da Yaşayan Bir Yakına Sahip Olmak

Kalıcı olarak yaşantısını Amerika’da sürdüren bir yakınınız varsa vize alma süreciniz çok daha kısalacaktır. Amerika’da ikamet eden veya Amerikan vatandaşı olan bir yakına veya akrabaya sahipseniz, ABD size vize vermeye gayet pozitif bakacak bir ülkedir. Söz konusu yakınınız ABD’ye gelmeniz için size resmi bir davetiye de göndermişse vize alma süreciniz gözle görülür ölçütte kısa sürecektir.

4 - Daha Önce Kanada Vizesi Almış Olmak

ABD’nin komşusu Kanada coğrafi yakınlığından dolayı Amerika ile diplomatik açıdan gayet yakın bir ilişki sürdürmektedir. Karşılıklı güven ilkesinin net bir şekilde korunduğu bir ilişkiye sahip olan bu iki ülkeden birine gitmiş olmak, diğerine vize almanızı daha kolay kılacaktır. Bu durumda daha önceden Kanada vizesi almışsanız, ABD vizesi almanız da kolay bir hale gelecektir.

5 - Daha Önce Schengen Vizesi Almış Olmak

Her ne kadar ABD, Avrupa kıtasında bulunan bir ülke olmasa da, Schengen vizesi uluslarararası bir ağırlığa sahiptir. Dolayısıyla daha önce bir Schengen vizesi sahibi olmuşsanız ABD’ye vize alma süreciniz gözle görülür ölçütte kısalacaktır. ABD Schengen protokolüne dahil olmasa bile Schengen vizesinin uluslararası arenada gördüğü saygı bir ABD vizesi alma şansınızı net bir şekilde arttıracaktır.

Dünyanın en ilgi çekici ülkelerinden biri olan Amerika’ya gitmek ve Amerika vizesi almak için Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, vize danışmanlarımızla yüzyüze görüşebilir ve vize alım sürecinizi maddi ve manevi bir kayıp yaşamadan en kısa sürede alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.