BLOG

Amerika Vizesi Almanızı Kolaylaştıracak Bilgiler

A -A +
Amerika Vizesi Almanızı Kolaylaştıracak Bilgiler

Elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan Amerika Birleşik Devletleri; bugün gerek iş, gerek eğitim, gerekse turistik açıdan oldukça fazla ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Dünyanın en büyük ekonomik ve siyasi güçlerinden biri olan Amerika, bünyesinde pek çok avantajı bulunduran bir ülkedir. Amerika, son derece titiz prosedürlere sahip bir ülke olduğundan dolayı da vize alım sürecinde bir miktar detaylı olunması gerekmektedir. Bu sebeple Amerika vizesi alacak kişilerin, yazımızı dikkatlice okumasında oldukça fayda var.

Amerika Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişecek olan Amerika  vizesi başvurularında dikkat edebileceğiniz belli başlı unsurlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki, pasaportunuzun güncel bilgilerinizi içermesi, yıpranmamış  ve 10 yıldan eski olmamasıdır. Bir diğeri ise DS-160 Vize Başvuru Formu olarak adlandırılan vize başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmanız gerektiğidir. Bunlar haricinde aklınızda bulundurmanız gereken nokta, konsolosluk görevlilerini Amerika ziyaretiniz sonrasında ülkenize geri döneceğinize ikna etmek olacaktır. Ayrıca sizden istenen belgeleri seyahat amacınıza göre doğru bir şekilde sunmanız son derece önemli bir durumdur.

Vizeyi almanızı kolaylaştıracak bir diğer unsur ise kesinlikle davetiye ile Amerika'ya gidiyor olmaktır. Kalıcı olarak yaşantısını Amerika’da sürdüren bir yakınınız varsa vize alma süreciniz çok daha kısalacaktır demek yanlış olmayacaktır. Amerika’da ikamet eden veya Amerikan vatandaşı olan bir yakına veya akrabaya sahipseniz, ABD size vize vermeye gayet pozitif bakacak bir ülkedir. Söz konusu yakınınız ABD’ye gelmeniz için size resmi bir davetiye de göndermişse vize alma süreciniz gözle görülür ölçütte kısa sürecektir.

Amerika Vizesi Ve Mülakatlar

Amerika’ya vize başvurusu yapanların gözünü korkutan en önemli adım hiç şüphesiz ki mülakattır. Öncelikle randevunuza giderken rahat ve sakin olmalısınız. Amerikan Konsolosluğu’nun başvuranlara karşı genellikle pozitif tutum içinde olduklarını bilmekte fayda var. Mülakat esnasında size sorulan sorulara net ve açıklayıcı cevaplar vermeye özen göstermelisiniz. Ne kadar kendinizden emin ve rahat olursanız görüşmeniz o kadar pozitif sonuçlanacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm süreçleri doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz sürece, Amerika vizenizi rahatlıkla alabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tüm bu süreci profesyonel bir ekip ile birlikte gerçekleştiriyor olmanızdır. Bugün artık pek çok konsolosluk profesyonel yardımın gerekliliğini dile getirmektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.