BLOG

Amerika Vizesi İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

A -A +
Amerika Vizesi İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

Amerika rüyası tabirini yerinde yaşayabileceğiniz Amerika, bugün bir çok turist tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Turistik gezinin yanında ülkeye çalışmak, yaşamak ve eğitim almak için de gidilmektedir.  Kültürel zenginliği ile de dikkat çeken Amerika Birleşik Devletleri, bir çok ülkeye vize uyguladığı gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da vize uygulamaktadır. Dolayısıyla ülkeyi ziyaret etmeden önce, ziyaretçilerin Amerika vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Vize türleri ise seyahat amacına ve çalışma durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Eğitim vizesi, çalışma vizesi, şoför vizesi, turistik vize, öğrenci vizesi bu vize türlerinden sadece bir kaçıdır. Saydığımız tüm belgeler ile ülkeyi ziyaret etmeniz mümkündür.

Amerika Vizesi Başvuru Süreci

ABD, pek çok ülkeye vize uygulamaktadır. Türkiye de bu ülkelerden biridir. Dolayısıyla Türkiye’den ABD’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ABD’den vize almak zorundadır. Vize başvuruları güvenlik gerekçeleriyle özellikle son yıllarda yoğun prosedürlere tabi kılınmıştır. Amerika vizesi almak kolay olmasa da gerekli koşulları yerine getirdiğiniz takdirde vize başvurunuzun reddedilmesi için herhangi bir neden yoktur. Ancak yapacağınız en ufak bir hata vize reddine sebep olabilir ve sizi de maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilmektedir.  ABD vizesi başvurularında en önemli nokta, ABD Konsolosluğu tarafından talep edilen belgeleri doğru bilgilerle ve eksiksiz şekilde hazırlamak olacaktır. Evraklarınız tamamlandıktan sonra sıra başvuru formunun doldurulması ve vize ücretinin yatırılması işlemlerine gelir. Vize ücretleri her sene değişebilmektedir.

Amerika Vizesi İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalıdır?

Amerika vizesi alırken dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar bulunmaktadır. Ve bu unsurlar vize alırken işinize oldukça yarayabilir. Evrakların eksiksiz ve tam bir şekilde teslim edilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Amerika vizesi almaya dair bir diğer önemli ipucu ise daha önce ülkeyi ziyaret etmiş olmanızdır. Şayet Amerika’ya daha önce seyahat etmişseniz yani herhangi bir Amerikan vizesi almışsanız, Amerika’ya tekrar vize almanız çok kolaydır diyebiliriz. Schengen vizesinden farklı bir kategoride yer alan Amerika vizesi başvurusunda bulunurken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise başvuru formunuzun doğru bilgilerle doldurulmuş olması gerektiğidir. Ayrıca bankada belli bir miktar paranızın olması, vize alımlarında olumlu olarak algılanır. Amerika vize başvurusu için banka hesabınızda en az  7000 TL bulunması gerekmektedir. Ancak bu miktar alacağınız vize türüne göre değişkenlik gösterebilir.

Amerika vizesi almak için alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizden destek alabilir ve İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.