BLOG

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

A -A +
Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan Amerika, bugün bir çok kişi tarafından yaşamak, çalışmak ve eğitim almak için ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Dünyanın en büyük toprağına sahip ülkeleri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri, çok sayıda kültürün bir arada yaşadığı dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. 50 eyalet ve bir federal bölgeden oluşan Amerika’da dış ilişkilerinde birbirlerine bağlı olan iç ilişkilerinde ise her birinin ayrı yasama ve yürütmelerinin olduğu eyaletlerinin her biri görülmeye değer unsurlar barındırır. Peki Amerika vizesi için gerekli olan evraklar nelerdir?

Amerika Vizesi Evrakları

Amerika vizesi başvuru sürecinde mesleğinize göre değişiklik gösteren bazı evrakları Amerikan konsolosluğuna sunmanız gerekmektedir. Ayrıca diğer ülkelerin aksine Amerikan Konsolosluğu başvuran herkesle birebir görüşme talep etmektedir. Evraklarınızı tamamladıktan sonra konsolosluktan randevu alarak görüşmeye giderek ziyaret amacınızı bir de sözlü olarak ibraz ediyorsunuz. Bu birebir görüşme genellikle kişilerde stres yaratsa da evraklarınız tam olduğu ve amacınız evraklarınız ile örtüştüğü sürece stres yapmanız gereken bir konu değildir.

Seyahat amacınıza göre seçeceğiniz vize türüne göre evraklarınız da değişkenlik gösterecektir. Ancak yine de hazır etmeniz gereken belli başlı bazı belgeler vardır. Pasaportunuz, iki adet biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, varsa davetiyeniz, gelir belgeleriniz ve seyahat sağlık sigortanız mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken evraklar arasındadır. Amerikan vizesi almak isteyen Türkiye vatandaşlarından pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika Büyükelçiliği, Amerika Başkonsolosluğuna ya da akredite bir vize şirketine başvuru yapabilirler. Konsolosluklar son yıllardaki prosedürler gereği başvuruları oldukça titizlikle incelemektedirler. Buna rağmen profesyonel şirketlerin yardımı ve amaca uygun evrakların beyanı ile Amerika vizesi almayı imkansız olarak görmek için bir sebep yoktur.

Amerika tahmin edileceği üzere başvuruları oldukça detaylı ve titiz bir araştırma sürecinden geçiren bir ülkedir. Dolayısıyla herhangi bir yanlış doldurulmuş veya eksik doldurulmuş evrak, ödemeniz gereken harç ücretinin yanmasıyla birlikte zaman ve seyahat planlarınızın iptali nedeniyle manevi kayıplara da sebep olabilmektedir. Bu gibi kayıpların yaşanmaması için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlık Hizmetleri’nin alanlarında deneyimli ve uzman danışmanları ile çalışabilirsiniz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek danışmanlarımız ile birebir görüşebilir, en kısa sürede sorunsuz Amerika vizesi alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.