BLOG

Amerika Vizesi Uzatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

A -A +
Amerika Vizesi Uzatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Rüyalar ülkesi Amerika'ya gitmek, Amerika'ya seyahat etmek bugün pek çok gezginin ve turistin hayallerinden biridir. Ülke; dinamik yapısı, ekonomik gücü ve bir dünya devi oluşu ile de pek çok avantajı bünyesinde barındırır. Turistik seyahatlerin yanında ülkeye en çok eğitim ve dil öğrenimi için ya da iş fırsatı amacı ile de gidilmektedir. Dolayısıyla ülkeye seyahat etmeden önce, ilgili kişilerin eğer Amerika vize süresi dolmuş ya da dolmaya yakın ise, vize uzatma işlemi yapmak zorundadır. Bu işlemler son derece titiz prosedürleri barındırmaktadır ve dikkat edilmesi gereken pek çok ince detay vardır diyebiliriz.

Dünya ekonomisinin en büyük devlerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri, vize konusunda sıkı uygulamalar yapmaktadır. Herhangi bir Schengen vizesi ya da yeşil pasaport ile ziyaret edemeyeceğiniz ülkenin vize alım süreçleri de bir miktar zor olabilmektedir. Ancak uygun ve yeterli donanımlar ile vizenizi kısa sürede olumlu şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

Amerika Vizesi Alım Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki, seyahat amacınıza göre sizden istenen belgelerin tam ve doğru bir şekilde ilgili konsolosluğa verilmesi gerekmektedir. Seyahat tipinize göre değişecek olan bu evraklar, gidiş amacınıza yönelik olacaktır. Örneğin eğer bir dil eğitimi için gidiyorsanız, bu eğitimi kanıtlayacak bazı belgelerin sunulması gerekmektedir. Ya da iş için gidiyorsanız yine sizden istenen belgeler işinizle ve ticari amacınız ile ilgili olacaktır.

Bir diğer önemli nokta ise  başvuru formunda sizden talep edilecek olan fotoğrafın yeni bir fotoğraf olması durumudur. Bu fotoğraf son 6 ayda çekilmiş olmalıdır. Özel bir  formatta çekilmesi gereken fotoğrafı randevu sırasında da yanınızda bulundurmanızda oldukça fayda var diyebiliriz. Randevu öncesinde hazırlamanız gereken bir diğer belge ise vize başvuru ücretini yatırmış olduğunuza dair bankadan alacağınız dekonttur. Tüm belgelerinizi randevunuzdan önce hazırlayıp dosyalamanız gerekmektedir. Talep edildiğinde gösteremeyeceğiniz belgeler, başvurunuzun reddine sebep olacaktır. Bu da sizi maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilir.

Amerika Vizesi Uzatma İşlemleri

Eğer Mayıs 2007'den sonra alınmış bir Amerika vizeniz varsa ve süresi bitmişse, yeniden bir 10 yıllık  Amerikan vizesi almak için başvuru evraklarınız Amerika Konsolosluğu'na posta yoluyla gönderilir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken çok büyük bir nokta var. Son derece titiz bir çalışma ile gönderilmesi gereken bu evrakların, profesyonel bir yardım aracılığı ile gönderilmesi sizin açınıza oldukça mühimdir. En ufak bir hata vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına yol açarak sizi mağdur edebilir.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, Amerika vizenizi en sağlıklı şekilde yenileyebilir ve maddi-manevi tüm kayıpların önüne geçebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.