BLOG

Anadolu'dan Almanya'ya İşçi Göçü

A -A +
Anadolu'dan Almanya'ya İşçi Göçü

Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olan Almanya; siyasi konumu, ekonomik yapısı, bünyesinde barındırdığı avantajlar ile bir çok kişinin yaşamak ve çalışmak için tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ile olan yakın ilişkilerinden dolayı ülke, ülkemizden de bir çok göç almaktadır. Ayrıca bilindiği üzere Almanya'da bir çok Türk vatandaşı yaşamaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden göç alan ülke, Anadolu'nun bir çok şehrinden de ziyaretçi çekmektedir. Peki Anadolu'dan Almanya'ya işçi göçü alan şehirler hangileridir?

İşçi Göçü Nedir?

Yukarıdaki sorunun cevabına geçmeden önce, "işçi göçü nedir?" sorusunu yanıtlamakta fayda var. Ekonominin yavaş olduğu ülkelerde, iş olanaklarının kısıtlı ve yetersiz olması, insanları farklı ülkelerde iş aramaya yönlendirmektedir. İş bulmak ve çalışmak amacı ile yapılan göçlere, işçi göçü adı verilmektedir. Özellikle Avrupa ülkeleri bu anlamda ülkemizden bir çok vatandaşı bünyesine almıştır. Almanya, bu ülkelerin başında gelmektedir.

Almanya Göç Yasası Ve İşçi Göçü

1 Mart 2020'de yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2021’e kadar devam edecek olan Almanya Göç Yasası, Avrupa Birliği vatandaşı harici kişilere, Almanya'da iş bulmanın kapılarını aralamaktadır. Terzisinden doktoruna, öğretmeninden tır şoförüne kadar bir çok kişinin başvurabileceği bu yasa ile Almanya'da 6 ay boyunca iş arayabilirsiniz. Kriterleri yerine getirdiğiniz ve kabul edildiğiniz takdirde, Almanya Hükümeti size iş arama vizesi sağlamaktadır.

Hangi Şehirlerden Almanya'ya Göç Gerçekleşmektedir?

Yukarıda özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde fazla göç gerçekleştiğinden bahsetmiştik. Bu şehirlerin dışında Almanya'ya göç gerçekleştiren bir diğer büyük şehrimiz, elbette İstanbul'a olan yakınlığı ile bilinen Kocaeli'dir. Kocaeli, Türkiye'nin sanayi devi sayılan şehirlerinden biridir ve Türkiye İmalat Sanayi içerisindeki %27'lik payı ile ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca Türkiye'nin en büyük firması olan Tüpraş Petrol Rafineri tesisleri, bu ilimizde yer almaktadır. İş ve işçi gücünün oldukça yüksek olduğu şehrimizden Almanya'ya son 1 yıl içinde 2692 kişi iş bulmak için göç etmiştir.

Almanya'ya göç başvurusunda bulunmak, Almanya çalışma vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve Almanya vizesine başvuruda bulunmak için Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri'nin uzman vize danışmanları ile görüşebilirsiniz. Vize süreçleri ve iş arama ile alakalı tüm detaylı bilgi için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.