BLOG

Ankara Antlaşması İle İngiltere'ye Nasıl Gidilir?

A -A +
 Ankara Antlaşması İle İngiltere'ye Nasıl Gidilir?

İngiltere’de iş kurmak isteyen T.C. vatandaşlarının en çok başvurduğu vize türü Ankara Antlaşması vizesidir. Türkiye vatandaşlarının  Birleşik Krallık’ta yaşamak için en sık başvurduğu yollardan birisidir. Bu vize türü son derece karmaşık bir yapıya sahiptir diyebiliriz. Dolayısıyla çok ince detayları bünyesinde barındırmaktadır. 18 yaşını doldurmuş, İngilizce dil yeterliliği olan ve bir Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan herkes bu antlaşma sayesinde İngiltere'de yaşama ve çalışma şansı elde edebilmektedir.

Bir iş insanı ve yatırımcı vizesine denk olarak görülebilecek bu önemli antlaşma, Ankara Antlaşması vizesi isimli farklı bir prosedürü içerisinde bulundurmaktadır. Türk vatandaşlarının İngiltere’de iş kurmasına olanak sağlayan bu vizenin diplomatik prosedürleri diğer vize alımlarına kıyasla biraz daha zor olmasına rağmen bu vizenin klasik bir yatırımcı vizesiyle karşılaştırıldığında sağladığı uzun dönem fayda daha yüksektir. Dolayısıyla her türlü yatırımcılar için oldukça önemli olan bir süreçtir.

Antlaşmanın Süresi Ve Brexit Süreci Hakkında Bilgiler

Geçtiğimiz yıllarda İngiltere, Avrupa Birliği tabanlı olan bu antlaşmayı ve sağladığı vizeyi sekteye uğratacak bir sürece girdi. Avrupa Birliği’nden çıkmaya karar veren ülke BREXIT isimli bir süreç başlattı. Fakat hükumet ve muhalefet arasındaki anlaşmazlıklardan ve İngiltere’nin politik mekanizması dahilindeki durumlardan dolayı BREXIT süreci 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı. Bu uzatılma süreci dahilinde ticaret ve göçmenlik kanunlarının da aynen devam etmesine karar kılındı. Bundan dolayı, 31 Aralık 2020 tarihine kadar BREXIT sürecinin Ankara Antlaşması’na yönelik olumsuz bir etkisinin olacağını  söyleyemeyiz.

Başvurum Hemen Sonuçlanır Mı?

Ankara Antlaşması vizesine başvuru yaptığınız zaman, yaklaşık 3 ay içinde bir cevap almanız mümkündür. Bu antlaşma sayesinde önce bir, sonra üç yıllık uzatmalarla çalışma izni alabilir ve beşinci yılın sonunda süresiz oturum, altıncı yılın sonunda da İngiltere vatandaşlığı başvurusu yapabilirsiniz. İngiltere gibi güçlü bir ekonomiye ve siyasi yapıya sahip bir ülkenin vatandaşı olmak için geçen bu süre aslında çok da uzun değildir diyebiliriz.

Vizeye başlangıç tarihinden itibaren 28 gün içinde İngiltere’ye giriş yapılması gerekmektedir. Bir yıllık sürenin sonunda ticari işlerinizin ilgili makamlara ibraz edilmesi beklenir. Tüm bu süreçlerin tamamlanma süresi İngiltere’ye girdiğiniz andan itibaren başlamaktadır. Bundan dolayı ülkeye giriş yaptığınız andan itibaren çabuk bir şekilde işinizi kurmak ve ticarete başlamak konusunda hızlıca yol almanız gerekmektedir.

Ankara antlaşması ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve İngiltere'ye kolay bir şekilde gidebilmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.