BLOG

Ankara Antlaşması Vizesi

A -A +
Ankara Antlaşması Vizesi

Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasında imzalanan Ankara Antlaşması, sistematik ve son derece hızlı bir prosedüre sahip olmasıyla ün yapmış bir antlaşmadır. Ve bu antlaşma Türkiye vatandaşlarının Avrupa veya Birleşik Krallık’ta yaşamak için en sık başvurduğu yollardan birisidir. 18 yaşını doldurmuş ve bir Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan herkes bu antlaşma sayesinde Avrupa’da yaşama ve çalışma şansı elde edebilmektedir. Antlaşmanın en sık kullanıldığı ülkelerin başında İngiltere gelmektedir.

2016 yılında alınan Brexit kararı, Ankara Antlaşması’nın İngiltere ayağını sorgulamaya açık bırakmıştır. Birleşik Krallık hükumeti konuyla ilgili Haziran 2018’de yeni bir yönetmelik yayınlayarak bir takım değişikliklere gitmiştir.

Bu değişikliklere rağmen Ankara Antlaşması başvurusu pek çok açıdan Birleşik Krallık vizesi almaya benzer bir yapıya sahiptir. Bir yatırımcı vizesi almaya eş değer tutulabilecek bu süreçte, vize alma sürecinizde ihtiyacınız olacak pasaport, kimlik, pasaport fotoğrafı, banka hesap dökümleri, sabıka kaydı gibi standart belgeleri bu başvuruda da sunmanız gereklidir.

Ankara Antlaşması vizesi alabilmek için belirli başlı belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgeler, İngiltere’de iş kurmak için ve İngiliz vatandaşlığı alabilmek için son derece gereklidir. Mesela, iş planınızın bulunduğu bir dosya gereklidir. İçerisinde misyonunuzun, vizyonunuzun, hizmet detaylarınızın, fiyatlandırma politikanızın, pazar araştırmasının, rakip değerlendirmelerinin, potansiyel müşterilerin, tahmini gelir-gider tablolarının, SWOT analizinin, gelecek planı gibi sektör özelinde yapılacak genel araştırmaların bulunması gereken bu planın yanı sıra aynı zamanda İngiltere’deki potansiyel müşterilerden, Türkiye’de çalışmış ve iş yapmış olduğunuz kişilerden referans mektuplarına da ihtiyacınız vardır. Şirketinize yapmayı düşündüğünüz maddi yatırıma sahip olduğunuzu kanıtlayan belgelerle birlikte kişisel özgeçmişiniz de gerekmektedir. Diploma ve sertifika gibi öğretim belgelerinizin İngilizce kopyaları, iş kurmaya yetkin olduğunuzu kanıtlayacak her türlü destekleyici belge, oturmayı planladığınız yeri, evi belirten bir sayfa, tutmayı planladığınız ofisi tanımlayan bir sayfa da gereklilikleriniz arasındadır çünkü bu vize aynı zamanda bir iş insanı vizesi olmakla birlikte gelecekteki bir İngiliz vatandaşlığına da kapı aralayabilir.

İngiltere’de iş kurmak için gerekli olan Ankara Antlaşması vizesi başvurusunu Türkiye’den yapabilirsiniz. Geçmişte, Türkiye’den yapılan başvuruların sonuçlanması 15 gün kadar sürüyordu ancak bu süre 2018 yılında ortalama 2 aya kadar yükselmiştir. Yakın zamanda bu sürenin daha da uzaması ön görülmektedir. Yurtdışından yapılan başvurular ise ortalama 5-6 aylık bir bekleme süresine tabidir. Ülkeler, başvurusuna cevap bekleyen adaylara bu süre boyunca konaklama imkanı sunmaktadır ancak bu imkanın masrafları aday tarafından karşılanmaktadır. Bir yatırımcı ve iş insanı vizesi konumunda olan vize bu alanlarda alınacak klasik vizelere kıyasla çok daha büyük kolaylıklar sunduğundan dolayı uzun bir zamandır tercih sebebi olagelmiştir.

Ankara Antlaşması ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve sürecinizi en doğru şekilde planlayabilmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.