BLOG

Avrupa Kış Turizmi İçin Yapmanız Gereken Tek Şey Re-vize Vasıtasıyla Schengen Vizesi Almak

A -A +
Avrupa Kış Turizmi İçin Yapmanız Gereken Tek Şey Re-vize Vasıtasıyla Schengen Vizesi Almak

Avrupa'da harika bir kış tatili geçirmek ister miydiniz? "Evet" cevabını verdiğinizi duyar gibiyiz. Eğer bu kış birden fazla ülkeyi gezmek istiyorum diyorsanız, alacağınız herhangi bir Schengen vizesi ile tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşabilirsiniz.

Schengen vizesi, yurtdışı seyahatlerinde alınan ve Schengen bölgesi kapsamında bulunan tüm ülkelere seyahat etme ayrıcalığı sağlayan bir vize türüdür. Adını 1985’te serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan bu vize türü, umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almaları gereken bir vizedir. Bu önemli vize ile tam 26 ülkeyi rahatça dolaşabilirsiniz.

Kış Turizmi İçin Hayallerinizi Gerçeğe Dönüştürebileceğiniz Bir Ülke: İsviçre

İsviçre, Schengen bölgesine ait bir ülke olduğundan dolayı ülkeye gitmeden önce İsviçre Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Dünyanın en yaşanılası ülkeler listesinde başı çeken ülke, kış turizmi için oldukça rağbet gören Avrupa ülkelerinden biridir. İsviçre; Jura Dağları, İsviçre platosu ve Alpler arasında kalan bir ülke olduğundan dolayı özellikle kayak turizmi için oldukça ideal bir ülkedir.  Kuzeyde Almanya, batıda Fransa, güneyde İtalya ve doğuda Avusturya ve Lihtenştayn ülkeleriyle komşu olan İsviçre ayrıca saatleri, çikolataları ve peynirleri ile meşhur olan bir yerdir.

Dağları İle Meşhur Bir Yer: Norveç

Schengen vizesi ile giriş yapabileceğiniz Norveç; kendine has doğası ve manzaraları ile ün salmış bir ülkedir. Kış turizmi denince akla ilk gelen ülkelerin başında gelen Norveç; kayak sporunun doğduğu yer olarak bilinmektedir. Dünyanın en huzurlu 11. ülkesi olan Norveç'e bugün binlerce turist akın etmektedir. En çok ziyaret edilen şehirleri arasında Oslo, Bryggen, Leknes, Lavangen, Bergen, Trondheim gibi yerler bulunmaktadır.

Kışın Tadını En Çok Çıkarabileceğiniz Ülkelerden Biri: İsveç

Eğer siz de kışları soğuk ve karanlık bir şekilde geçirmekten hoşlanıyorsanız, İsveç tam size göre! Gün ışığının neredeyse 3 saate kadar düştüğü ülkenin Jukkasjarvi isimli şehrinde Kuzey Işıkları'nı doyasıya izleyebilirsiniz. Eğer İsveç'e bir kış tatili yapmayı düşünüyorsanız, gündüzleri karlı ormanlarda yürüyüş yapabilir ve geceleri ateş başında ren geyiği çorbası içebilirsiniz.

Schengen vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve 26 ülkeyi doyasıya gezebilmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.