BLOG

Avrupa Kültür Cenneti Fransa: Fransa Vizesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

A -A +
Avrupa Kültür Cenneti  Fransa: Fransa Vizesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Avrupa'nın kültür cenneti olan Fransa, sunduğu imkanlar açısından bugün pek çok kesim tarafından seyahat etmek ve yaşamak istenen bir ülkedir. Romantik sokakları, kültürüne özgü mimarisi, ilginç ve keyifli kafeleri ile Fransa'ya her açıdan gitmek mümkün. Yani seyahat tipinize göre Fransa vizesi alabilirsiniz. Fransa vizesi hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda sizin için derledik.

Batı Avrupa’nın seçkin ülkesi olan Fransa, hem Avrupa’nın hem de Dünya’nın en çok turist çeken yerlerinden biridir. Özellikle başkent Paris, Türkiye’den giden turistler tarafından yoğun şekilde tercih edilmekte ve beğenilmektedir. Gerek ticari ilişkiler açısından olsun gerek diplomatik açıdan olsun ülke ile olan ilişkilerimiz neticesinde, pek çok vatandaşımız burada yaşamayı istemektedirler. Güçlü bir ekonomisi olan ülkenin vatandaşlarına sunduğu imkanlar, saymakla bitmeyecek kadardır.

Fransa Vizesine Dair Çeşitli Bilgiler

Türkiye’den Fransa’ya gidecek olan T.C vatandaşlarının pasaportlarını hazırladıktan sonra, vize başvurusu yapmaları gerekir. Fransa'ya vize alabilmek için ülkemiz dahilinde bulunmakta olan Fransız Konsolosluğu'na başvuruda bulunabilirsiniz. Konsolosluğun sizden istediği bir takım evraklar olacaktır. Bu evraklar seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre çeşitlilik gösterecektir. Ayrıca Fransa’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Çünkü ülke, Schengen Bölgesi'nde bulunan bir ülkedir. Dolayısıyla alacağınız vize ile 26 ülkeyi rahatça ziyaret edebilirsiniz. Eğer ilk kez vize başvurusu yapacaksanız parmak izi vermeniz gerekecektir. Parmak iziniz vize başvurularında 5 yıl geçerli olacaktır.

Fransa Vizesine Başvuru Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Öncelikle sizden istenen evrakların tam ve düzgün bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Eksik verilen belgeler, vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olacaktır. Gireceğiniz mülakatlarda kendinizi açık ve net bir dille ifade etmeniz son derece mühimdir. Eğer konsolosluk sizin geri döneceğinize ikna olmazsa vizenizi çıkarmayabilir.

Hazırlayacağınız tüm evraklar arasında çalışma belgeleriniz, mali durumunuzu gösteren belgeler, gidiş amacınızı açık ve net bir şekilde açıklayan seyahat dilekçesi yer almaktadır. Bunlar sizden istenen klasik belgeler haricinde olan belgelerdir. Ayrıca pasaportunuzun da son 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir.

Tüm bunların yanında bugün pek çok konsolosluk artık vize başvurularında profesyonel bir yardım almanın son derece mühim olduğunu söylemektedir. Vize süreci sancılı ve sıkıntılı olabilir. Bu sıkıntılardan sizi muaf tutacak profesyonel bir yardım sizi tüm maddi ve manevi kayıplardan koruyacaktır. İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizi ziyaret ederek, yurtdışı ve vize konularında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.