BLOG

Avrupa'da Koronavirüs Süreci Ve Seyahatler: Ukrayna

A -A +
Avrupa'da Koronavirüs Süreci Ve Seyahatler: Ukrayna

Uygun yaşam koşulları ve turistik güzellikleriyle sık seyahat edilen bir ülke olan Ukrayna; turistik gezilerin yanında eğitim amacı ile de ziyaret edilen bir ülkedir. Ülkenin başkenti Kiev olup nüfusu yaklaşık 45 milyondur. Kiev’in yanı sıra Odessa, Kharkiv, Lviv gibi şehirleri de son derece popülerdir. Buralar turistik yerler olup aynı zamanda köklü üniversiteleri ile de ünlüdür. Özellikle tarihiyle çok ünlü olan Lviv’de Doğu Avrupa kültürünün tüm güzelliklerini görebilirsiniz. Peki Ukrayna'da koronavirüs ve seyahat sürecinde son durum nedir? Ülkeye hala vizesiz gidiliyor mu?

Ukrayna Vizesi Hakkında

Ukrayna, 1 Ağustos 2012’de karşılıklı alınan karar uyarınca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmış, vizesiz seyahat edilebilecek süre daha sonra 60 güne uzatılmıştır. İlk girişten sonraki girişlerde bu süre 180 gün içinde 90 gün olarak değerlendirilmektedir. Bu vize süreci C tipi yani kısa süreli vize türleri için geçerlidir. Eğitim, aile birleşimi, çalışma gibi nedenlerle Ukrayna’da 90 günden fazla konaklamak istiyorsanız, uzun süreli Ukrayna vizesi almanız gerekecektir. Bunun için çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişen evrakları hazırlayarak Ukrayna Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmalısınız.

Ukrayna Ve Seyahat Süreci Hakkında

Ukrayna’da 90 günden uzun kalmayı planlıyorsanız, ilgili vize başvurularınız için tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamıza güvenebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli ekibimiz, başvurunuzda ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlanmasını sağlayacaktır. Peki ülkenin koronavirüs sürecindeki son durum nedir? Ülke kapılarını ne zaman açıyor? Ukrayna kapıları 15 Haziran'dan itibaren açacağını duyurdu. Son gelişmeler dolayısıyla Ukrayna Bakanlar Kurulu, sınırların açılması ve yabancı ülke vatandaşlarının Ukrayna’ya girişine izin verilmesini kabul etti.

Eğer ülkeye eğitim, aile birleşimi gibi sebepler ile gitmeyi düşünüyorsanız vize başvurularında ekibimiz olarak yanınızdayız. Ukrayna vize başvuruları ortalama 15-30 gün içinde sonuçlanmaktadır. Daha yüksek bir harç ödendiği takdirde ekspres vize seçeneği de mevcuttur, ekspres vizeler 3 gün içinde sonuçlanır. Uzman vize danışmanlarımız ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.