BLOG

Avrupa’nın Kültür Başkenti Viyana'ya Nasıl Vize Alınır?

A -A +
Avrupa’nın Kültür Başkenti Viyana'ya Nasıl Vize Alınır?

Resmi adıyla Avusturya Cumhuriyeti, dokuz eyaletten oluşan Avrupa’nın önemli ve güçlü ülkelerinden biridir. 1995 yılından biri Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi üyesi olan Avusturya, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Resmi dilin Almanca olduğu ülkede genellikle aksanlı bir Almanca konuşulmaktadır. Aynı zamanda Macarca, Burgenland, Hırvatça ve Slovence de yaygın bir şekilde konuşulan dillerdir. 

Avusturya’nın başkenti Viyana, ülkenin en küçük aynı zamanda en kalabalık şehridir. Pek çok kültüre ev sahipliği yapan Viyana, ülkenin en fazla turist ağırlayan şehridir. Oldukça gelişmiş bir ulaşım ağına, düzenli bir yapıya ve modernliğe sahip olan şehir Avrupa’nın tarih boyunca kültür, sanat ve politika merkezi olmuştur. 

Şehrin her köşesinde kalitesiyle dünyanın dikkatini çeken müzeler bulunmaktadır. Yaşamın çok uzun yıllardır varlığını sürdürdüğü Viyana, kültürüne ve hem kendi hem de dünya tarihine sahip çıkmaya büyük önem vermektedir. Alışveriş tutkunları için Viyana seyahati oldukça keyifli geçmektedir çünkü şehirde en lüks markalardan butiklere, tasarım mağazalarından eski moda ürünler satan mağazalara kadar çeşit çeşit alışveriş mağazaları bulunmaktadır. Sosyal aktiviteler ise apayrı bir turizm nedenidir. Viyana’da yıl boyunca opera, tiyatro, stand up gibi çeşitli sahne sanatları sergilenmektedir. Şehirde dolaşırken sokakların düzeni, tarihi binalar, saraylar ve katedraller insana bir film stüdyosundaymış hissi verir. 

Film, müzik gibi hemen her sanat alanında festival düzenlenen Viyana’da balo kültürü hala varlığını sürdürmektedir. Sinema, müzik, dans festivalleri, müzeleri, alışveriş mağazaları ve doğa güzellikleri ile Viyana hem tatil hem de kültür turizmi için en doğru adrestir.

Avusturya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avusturya Konsolosluğu’na ya da yetkilendirilmiş vize şirketlerine başvuru yaparak Avusturya vizesi almalıdır. Başvuru için pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması, seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerliliğe sahip olması ve en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır. Başvuru yaparken varsa eski seyahatlerinize ait vizelerin ve eski pasaportunuzun fotokopisini, nüfus cüzdanınızın fotokopisini ve aslını da yanınızda bulundurmalısınız. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet uygun ölçülerde çekilmiş, güncel halinizi yansıtan biometrik fotoğraf, mesleki durumunuza ilişkin belgeler ve finansal durumunuzu gösterir belgeler diğer gerekli evraklardır. 

Vize başvurunuzda belirmeniz gereken transfer işlemleriniz, konaklama işlemleriniz ve seyahat sağlık sigortası konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan, alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile Avusturya vizesi hakkında detaylı konuşabilir ve başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Danışmanlarımızla iletişime geçmek için telefon veya canlı destek hattını kullanabilir, Ankara, İstanbul veya İzmir’deki Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerine gelerek yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.