BLOG

Avrupa'nın Merkezi Olarak Kabul Edilen Avusturya'ya Nasıl Vize Alınır?

A -A +
Avrupa'nın Merkezi Olarak Kabul Edilen Avusturya'ya Nasıl Vize Alınır?

Avrupa'nın merkezi olarak kabul edilen Avusturya; kendine özgü mimari yapıları, eğlenceli ve şirin kafeleri, tarihi müzeleri ile pek çok turistin odak noktası olmuştur. Batıda Lihtenştayn ve İsviçre, güneyde İtalya ve Slovenya, doğuda Macaristan ve Slovakya, kuzeyde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile komşu olan ülke, Türkiye vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Dolayısıyla buraya gitmeden önce seyahat amacınıza göre vize türünüzü belirlemeli ve Avusturya vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Alman kültürünün esintileri ile bezenmiş olan Avusturya, bugün pek çok turisti ağırlamaktadır. Ülkeye pek çok açıdan gitmek mümkündür. Seyahat tipinize ve mali durumunuza göre değişen vize türleri ile giriş yapabileceğiniz ülkenin vize prosedürleri de bir miktar sıkı ve titiz bir şekilde incelenmektedir. Bu durumda yapmanız gereken en önemli şey, sizden istenen evrakların ilgili konsolosluğa tam ve eksiksiz bir şekilde sunulması ve bu doğrultuda başvuru yapmanızdır. Eksik evrak vermeniz halinde vizeniz olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir.

Avusturya Schengen Vizesi Hakkında

Schengen bölgesinde bulunan Avusturya, diğer Schengen ülkeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Kısa süreli Schengen vizesi ile Avusturya’da kalabileceğiniz süre maksimum 90 gündür. Daha uzun kalmak istiyorsanız, seyahat amacınıza göre ilgili uzun süreli (D tipi) vize sayfalarımızı inceleyerek gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Schengen vizesi çok öenmli bir vize türü olup Avrupa'da bulunan 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmanızı sağlamaktadır. Schengen bölgesi Avusturya'nın haricinde Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’yi kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma kapsamında ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır.

Profesyonel Çözümler İle Vizeniz Hızlı Ve Güvenilir Bir Şekilde Sizi Bekliyor

Avusturya Schengen vizesi önemli bir vize türüdür. Dolayısı ile başvuru yaparken dikkat etmeniz önemli bir durumdur. Bu gibi durumlar için konsolosluklar dahi artık profesyonel bir yarımın önemini vurgulamaktadır diyebiliriz. Yıllardır sürdürdüğümüz profesyonel vize hizmetlerimiz ile vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırarak sizlere hizmet vermekteyiz. İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek vize konusunda kendini yetiştirmiş uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve Avusturya'ya rahat bir şekilde seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.