BLOG

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Almanın Püf Noktaları

Resmi adıyla Avusturya Cumhuriyeti, yaklaşık 10 milyon nüfusuyla Orta Avrupa’nın önemli ülkelerinden biridir. Başkenti Viyana’dır. Gerek eğitim gerek turistik amaçlarla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sık sık ziyaret ettiği bir ülke olan Avusturya’da aynı zamanda Türk nüfusu da yoğun olduğu için aile ve akraba ziyaretleri ya da aile birleşimi nedeni ile de pek çok seyahat gerçekleştirilmektedir.

Bu yazımızda, Schengen bölgesine dahil olan Avusturya’ya aile birleşimi için vize almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aklında bulunması gereken birkaç püf noktasından bahsetmek istedik. 

2011 yılından beri, Avusturya’da yaşayan Avusturya vatandaşı, vatandaşlık hakkı kazanan Türk vatandaşı veya üçüncü bir ülkenin vatandaşı olan biri ile evlenmek isteyen Türk vatandaşları aile birleşimi vizesine başvurabilirler. Bunu için gerekli kriterler vardır. Avusturya aile birleşimi vizesine başvuran bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının A1 seviyesinde Almanca bildiğini belgelemesi gerekmektedir. Avusturalya’da yaşayan eşin Kırmızı-Beyaz-Kırmızı kart sahibi olması veya Mavi Kart sahibi olması ya da Avusturya vatandaşı olması ve Avusturya’da resmi bir sağlık sigortası olması, uzun süreli oturum izni veya Avusturya oturum vizesi olması gerekmektedir. Vizeye başvuran kişinin 21 yaşını doldurmuş olması şartı vardır. Aylık gelirin belli bir yaşam standardını karşılayacak düzeyde olması ve Avusturya’da yaşanacak olan evin aile bireyleri için yeterli büyüklükte olması gerekir. Bunlara ek olarak ebeveynlerinden biri Avusturya vatandaşı olan çocuklar da bu aile birleşimi vizesine başvurma hakkına sahiptirler. 

Kesin bir süre verilmemekle birlikte prosedürleri doğru şekilde takip eden kişilerin ortalama 6 ayda sonuca ulaştığı bu vize türü meşakkatli, karmaşık adımları olan bir prosedür olup bu alanda deneyim sahibi olan profesyonel kurumlardan destek almakta fayda vardır. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın bu alanda uzun yıllardır tecrübe sahibi uzman danışman kadrosu ile çalışmaya karar verirseniz herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı yaşama ihtimalinizi minimuma düşürmüş olursunuz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek Avusturya aile birleşimi vizesi almak için gerekli olan bütün bilgiyi danışmanlarımızdan edinebilir, dilerseniz işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatabilirsiniz. Re-Vize’ye gelin, geleceğinizi ertelemeyin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.