BLOG

Avusturya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Belgeler

A -A +
Avusturya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Avusturya, yoğun Türk kökenli nüfusu nedeniyle her yıl ülkemizden binlerce kişinin seyahat ettiği, Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerden biridir. Son elli yılda çalışmak amacıyla pek çok Türk vatandaşının Avusturya’ya göç ettiği düşünüldüğünde, Avusturya ve Türkiye arasında aile bağlarından kaynaklı seyahatlerin sık yaşanması şaşırtıcı değildir. 

Avusturya, Avrupa Birliği üyesi olmasının yanı sıra Schengen Birliği’ne de taraf olup bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Schengen vize prosedürleri kapsamında, hizmete özel (yeşil, gri ve siyah) pasaportlar haricinde umumi (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Avusturya aile ziyareti için vize başvurusunda bulunmak durumundadır. Zira aile ziyareti başvuruları kısa süreli (90 günü aşmayan) C tipi vize kategorisinde değerlendirilmektedir. Hizmete özel pasaport sahibi Türk vatandaşları kısa süreli ziyaretlerinde vize almadan Avusturya’ya seyahat edebilirler.

Avusturya aile ziyareti vize başvurularınızda hazırlamanız gereken belgeler çalışma durumunuza göre değişecektir. Bunun temel nedenlerinden biri, Avusturya Konsolosluğu’nun gelir durumunuzu ve sosyoekonomik statünüzü değerlendirerek seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğiniz kanaatine ulaşma isteğidir. Zira illegal göç, günümüzün uluslararası siyasetinde Avrupa devletlerinin ciddi mücadele verdikleri ve sıkı tedbirler aldıkları bir konudur.

Avusturya vize başvurunuzda sizden talep edilen belgeler, standart ve özel belgeler olarak gruplandırılabilir. Standart belgeler arasında pasaportunuz, biyometrik fotoğrafınız, kimlik ve ikamet bilgilerinizi doğrulayan belgeler bulunur. Pasaportunuz, seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır. Ancak en az 6 ay geçerli bir pasaport bu konuda avantaj sağlayacaktır. 

Bu standart belgelerin dışında dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan ikisi, Avusturya vize başvuru formunuz ve Avusturya’da ikamet eden yakınınızdan size gönderilecek davetiyedir. Başvuru formu tamamen doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurulmalıdır, reddedilen vizelerin genellikle eksik-hatalı bilgiler nedeniyle reddedildiğini hatırlatmak isteriz. Davetiyeniz ise yakınınızın ikamet ettiği belediye tarafından onaylı olmalı ve bu davetiyenin orijinali vize başvuru dosyanıza eklenmelidir. Aynı şekilde, sizi davet eden kişinin kimlik bilgilerini ifade eden nüfus cüzdanı veya oturma izni gibi belgeler de başvuru dosyasına eklenmelidir.

Bunların dışında, çalışma durumunuzu gösteren belgelerin başvurunuza doğru şekilde eklenmesi gerekir. Örneğin öğrenciyseniz öğrenci belgeniz ve sponsorunuzun gelir durumunu gösteren belgeler, şirket sahibiyseniz şirketinizin kuruluşunu ve ortaklık durumunu gösteren evraklar, emekliyseniz emekli olduğunuzu gösteren belgeler ve SGK kayıtları, özel bir şirkette çalışıyorsanız işe giriş bildiriniz ve sigorta bilgileriniz, kamu çalışanıysanız görev yazısı gibi belgeler başvurunuza dahil edilmelidir.

Avusturya aile ziyareti vizenizi tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz. Uzman danışmanlarımız Avusturya vizenizi alabilmeniz için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm işlemleri sizin adınıza yürütüp takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Avusturya vizesi hakkında merak ettiklerinizi tecrübeli danışmanlarımıza sorabilir, dilerseniz vize başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatabilirsiniz. Avusturya vizenizi sorunsuz almak için bizimle iletişime geçin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.