BLOG

Avusturya Akraba Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

A -A +
 Avusturya Akraba Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

Kendine has dokusu ile göz dolduran Avusturya, Avrupa'nın en şirin ülkelerinden biridir. Ayrıca Avrupa’nın köklü ve önemli ülkelerinden biri olan Avusturya, gerek turistik gerekse eğitim amacıyla Türkiye vatandaşlarının sıklıkla ziyaret ettiği ülkelerden biridir. Avrupa Birliği üyelerinden biri olan Avusturya aynı zamanda Schengen ülkelerine de dahildir. Ülkeye pek çok yol ile gidildiği gibi elbette akraba ve arkadaş ziyareti ile de gidilmektedir. Peki Avusturya akraba ve arkadaş vizesi nedir ve nasıl alınır?

Avusturya’da ikamet eden bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Avusturya’ya seyahat etmek istiyorsanız, ‘akraba ve arkadaş ziyareti’ kapsamında yer alan vize türüne başvuru yapmanız gerekecektir. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, Avusturya’da ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyenin aslının elinize ulaşması ve bu davetiyeyi ibraz etmenizdir. Bu davetiye Avusturya’daki yakınızın ikamet ettiği bölgedeki belediye tarafından onaylanmış olmalı, davetiyeyi gönderenin pasaport ve kimlik fotokopisiyle birlikte dosyaya eklenmelidir. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken diğer konu ise çalışma durumunuza bağlı olarak eksiksiz hazırlayacağınız evraklardır. Seyahat amacınızı yanlış belirtmek veya eksik/hatalı evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

Hangi Evraklar Hazırlanmalı?

Akraba-arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda hazırlayacağınız evraklar, turistik vize kapsamında bulunduğu için çalışma durumunuza göre değişecektir. Bunlar arasında aile gelir beyanı, şahsi banka dökümü, davetiye vb. belgeler yer almaktadır. Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler benzer olmakla birlikte bazı önemli ayrıntılar farklılık gösterebilir ve talep edilen belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik-hatalı hazırlandığı takdirde vize başvurunuz reddedilebilir.

Doğru kategoride, doğru evrakları hazırlamak ve başvuru formlarını eksiksiz bir şekilde doldurmak vizenizin olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz için çok önemlidir. 2014 yılında yürürlüğe giren uygulama gereği ilk kez Schengen vize başvurusu yapacak kişilerin parmak izi vermeleri gerekmesi gibi sık sık değişiklik yapılan vize prosedürlerini takip edebildiğinizden emin değilseniz, herhangi bir maddi ve manevi kayıp yaşamamanız adına profesyonel bir destek almak isteyebilirsiniz.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek Avusturya vizenizi en doğru ve sağlıklı yoldan elde edebilir ve maddi-manevi tüm kayıplarınızın önüne geçebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.