BLOG

Avusturya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

A -A +
Avusturya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Federal parlamenter demokrasi sistemiyle yönetilen Avusturya Cumhuriyeti, 8 milyon 500 binlik nüfusa sahip olup 9 eyaletten oluşmaktadır. Enerji, yenilenebilir enerji, endüstri ve turizm sektörlerindeki başarısıyla dünya pazarında ekonomik bir başarı sağlarken Green Lung projesi kapsamında ormanlık alanlarını sürekli genişleterek ekolojik başarılara da imza atmaktadır. 1995 yılından beri Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya’nın resmi dili Almancadır. Hırvatça, Slovence ve azınlıklara ait dillere ek olarak işaret dili de devlet tarafından tanınmıştır.

Dünyanın en zengin ülkelerinde 12. sırada yer alan Avusturya da Euro para birimini kullanan AB üyelerinden biridir. Ülke, yıllık 21 milyonluk turistiyle gelir kaynağının %9’unu turizmden karşılamaktadır. Ilımlı, açık fikirli, yabancılara karşı sevecen ve yardımsever bir topluma sahip Avusturya, bilim, mimari, felsefe ve edebiyat alanında gelişmiş; sosyal bir devlettir.

Kış turizminde özellikle gelişmiş olan Avusturya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının turistik amaçla sıklıkla tercih ettiği bir ülkedir ve aynı zamanda 300 bin civarında Türk nüfusuna sahiptir. Avusturya, güçlü ekonomisiyle ticaret ve kariyer açısından da pek çok fırsat sunar.

Kariyerine Avusturya’da devam etmek isteyen Türk vatandaşları, çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi Avusturya için de Schengen vizesine başvurmalıdır. Pek çok alt kategoriye sahip olan bu vize türünde D tipi Schengen Vizesi’ne başvuru yapmanız gerekecektir. 5-6 aşamadan oluşan bu başvuru, oldukça karmaşık bir sürece sahiptir. Bu nedenle risk almayıp profesyonel bir danışmanlık hizmetine başvurmanızı tavsiye ederiz. Süreç genel olarak; Türkiye’de yaptığınız başvurudan sonra evraklarınızın Avusturya’ya iletilmesiyle ve ilgili Avusturya kurumunun sözleşme yaptığınız şirketin ve sizin evraklarınızı incelemesiyle gerçekleşir. Duruma göre, onaylanan çalışma izni kartınızı konsolosluğa göndermesi ve vizenizi pasaportunuza işletmeniz ile sonuçlanır. Olumlu senaryoda bu süreç 3 ay içerisinde tamamlanmaktadır. 

Yalnızca çalışma ve oturma izni değil aynı zamanda anlaşmalı olduğu pek çok Avrupa ülkesinde (toplamda 26 Avrupa ülkesi) serbest dolaşım hakkı da veren Schengen vizesi, katı koşullar ve titiz değerlendirmeler sonucunda size verilir. Bu vize başvurularında gerekli evrakları temin etmeniz haricinde bazı mesleklerde dil yeterliliğinizi belgelenmeniz de istenebilir. Başvuracağınız kategoriye göre değişiklik gösteren başvuru formlarında eksik ve/veya yanlış bir bilginin olması vizenizin onaylanmamasına sebebiyet verecektir. 

Avusturya çalışma vizesi başvurunuzda bizi tercih etmeniz halinde, Re-Vize bünyesindeki tecrübeli profesyonel danışmanlarımız doğru formları gerektiği şekilde doldurduğunuzdan emin olacak, gereken tüm bilgileri sizinle paylaşacaktır. Hatırlamak gerekir ki ülkelerin göç politikaları sık sık değişmekte, bu değişiklik vize başvurularına kadar pek çok prosedüre yansımaktadır. Yeterli bilgiye sahip olmadan yapacağınız başvurularda yalnızca maddi değil aynı zamanda manevi kayıplar da yaşayabilirsiniz. Anca alanında uzman, gelişmeleri sürekli takip eden ve güncel mevzuata hâkim Re-Vize Profesyonel Vize danışmanlarından yardım alarak riskinizi en aza indirebilirsiniz. Bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Kariyerinizde yeni bir adım atmak için vakit kaybetmeyin, bizi arayın. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.