BLOG

Avusturya Eğitim Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır

A -A +
Avusturya Eğitim Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır

Mozart’ın doğum yeri olmasıyla bilinen ve dünyaya sayısız bestekar, müzisyen, bilim adamı ve düşünür kazandırmasıyla uluslararası çapta adını duyurmuş olan bir ülke olan Avusturya, aynı zamanda mutfağı ve kültürüyle de tanınan ve hafızalarda yer eden bir ülkedir. Mimari konusundaki gelişmişliği ve sanat konusundaki başarısıyla da gündemde kalmayı başaran ve Avrupa Birliği ekonomisinin en büyük destekçilerinden olan Avusturya’da eğitim almak pek çok öğrencinin hayalidir. Avusturya’da eğitim alacak olan kişilerin ilk gereksinimi de şüphesiz ki bir Avusturya Eğitim Vizesidir. 

Schengen protokolüne dahil olan ülkeye giriş vizesi almak dolayısıyla bir Schengen Vizesi gerektirmektedir. Avusturya’da bir üniversite kazandınız ve eğitiminize başlamak mı istiyorsunuz? Gelin, bunun ilk adımı olan Avusturya Vizesini nasıl alacağınızdan biraz bahsedelim.

Avusturya eğitim vizesi başvurusu, beş-altı aşamadan oluşan oldukça karmaşık bir süreçtir ve Avusturya hükümeti bu bağlamda katı prosedürler uygulamaktadır. Bu sebepten dolayı da başvurunuzun olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için tüm aşamaların eksiksiz ve doğru şekilde tamamlanması şarttır. Süreç genel olarak şöyle işlemektedir. Avusturya’daki bir okuldan kabul aldıktan sonra gerekli evraklarınız Avusturya’ya gönderilir. İlgili Avusturya konsolosluğu kabul gördüğünüz kurum ile aranızdaki ilişkiyi ispat etmenizi isteyecek ve evraklarınızı kontrol ettikten sonra öğrenci vizesi onayını size sağlayacaktır. Bu onay konsolosluktaki işlerinizi hızlandırmanız için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, Avusturya eğitim vizesi başvurusunun en önemli noktalarından birisi seyahat sağlık sigortasıdır. Avusturya’da bulunacağınız süre boyunca acil durumlarda sizi koruyacak bir sigorta türü olan bu sağlık sigortasının ülkede bulunacağınız tarihleri kapsaması gerekmektedir.

Bazı okullara göre bir dil yeterliliği belgelemesi talep edilebilmektedir. Bu durum özellikle yanlış doldurulan formlarda sıkça karşımıza çıkmaktadır. Hangi vize kategorisine başvuruluyorsa formun o kategoriye göre doldurulması hayati bir önem taşır. Dolayısıyla bu iş tecrübeli eller tarafından yapılmaktadır. Öğrenci vize alma sürecinde yapılabilecek ufak bir hata size eğitim hayatınızdan bir zaman kaybettirebileceğinden dolayı pek çok konsolosluk bu süreçte uzman firmalarla çalışılmasını önermektedir. 

Avusturya eğitim vizesine başvururken hazırlamanız gereken belgeler arasında öğrenci belgeniz, sponsorunuzun gelir beyanı, uçak bileti rezervasyonunuz, aile gelir beyanı, şahsi banka dökümü, niyet ve kabul mektubunuz gibi belgeler bulunmalıdır. Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler benzer olmakla beraber farklılık gösteren ayrıntılar mevcuttur ve talep edilen belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik/hatalı bir şekilde hazırlandığı takdirde reddedilebilir. Schengen kategorisinde bir ülke olan Avusturya’ya yapacağınız bir öğrenci vizesi başvurusunda sizden parmak izi alınmaktadır ve bu parmak izinin varlığı vize başvurusunun sonraki aşamaları için gereklidir.

Avusturya Eğitim Vizesi başvurusu yapmak ve vize konusunda deneyimli bir uzmandan yardım almak için İzmir, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret ederek, Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığından faydalanabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.