BLOG

Avusturya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
Avusturya Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği’ne (EFTA) üye 26 ülke arasında imzalanan anlaşma uyarınca bu ülkeler, vize politikalarında aynı standartları ve prosedürleri uygulayan bir ortak bölge oluşturmuştur. Bu bölgeye “Schengen Bölgesi” denmektedir. Bu bölge sınırları içerisinde bulunan bir ülkeden alınan kısa süreli vizelere de “Schengen vizesi” denmektedir. 

Schengen Vizeleri Neyi İfade Eder?

Almanya’nın güneyinde, Macaristan’ın batısında yer alan Avusturya da bir Schengen ülkesidir. Kısa süreli seyahatleriniz için alacağınız Avusturya vizesi de bir Schengen vizesidir. Bu vizeyi alabilirseniz, girişinizi bu ülkeden yapmanız koşuluyla 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde Schengen bölgesi içerisinde 90 günlük serbest dolaşım hakkına sahip oluyorsunuz.

Fakat elbette ki her ülkenin kendi koşullarına özgül olarak değişen vize politikaları bulunmaktadır ve vize işlemlerinde beklenen kriterler, başvurunun yapılacağı yer, neticelenme süreleri, talep edilen vize belgeleri vs. değişkenlik göstermektedir. 

Avusturya Vize İşlemleri

Avusturya vizesi için başvurular sadece Avusturya Konsolosluğu’nun bulunduğu ülkede yetkilendirdiği vize danışmanlık şirketleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Avusturya Konsolosluğu, vize başvuru sahibinin biometrik bilgileri, fotoğraf çekimi ve gerek görmesi halinde mülakat vermesi için Konsolosluğa çağırabilir. Avusturya vizesine başvuru yapabilmeniz için öncelikle pasaportunuzu gözden geçirmelisiniz. Pasaportunuz ne renk olursa olsun en fazla 10 yaşında olmalı ve yapacağınız ziyaret süresinden sonra en az 3 ay daha geçerlilik süresi bulunmalıdır. Ayrıca vize basımı için en az 2 adet boş sayfası olmalıdır. 

Bu ülkeye başvuru yaparken doğrudan başvuru seçeneğiniz olmadığı için doğrudan Re-Vize Danışmanlık’a müracaat ederek istenen genel evrakların neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Evraklar konusundaki önemli husus, evrakların en fazla 3 ay önce alınmış olmaları gerekmektedir ve içerdikleri bilgiler birbirlerini tamamlar nitelikte, çelişkisiz olmalıdır. Elbette ki de konsolosluk yetkililerinin onayından geçebilmeniz için de eksiksiz olmaları gereklidir.

Diğer Schengen ülkelerine yapacağınız vize başvurularında olduğu gibi Avusturya vizesi başvurunuz için de biyometri işleminden geçmeniz zorunludur. Kimlik sahteciliğinin önüne geçmek adına yapılan bu işlem parmak izinizin taranması işlemidir. Fiziksel olarak bu işlemi gerçekleştiremeyecek olanlar bu durumlarını bir doktor vasıtasıyla belgelendirmelidir. Ayrıca 12 yaşından küçük çocuklar da bu işlemden muaftırlar.

Avusturya vizesi başvurularının 5 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlanması beklenir. Bu süre başvuru yapılan konsolosluğun yoğunluk durumlarına, resmi tatil günlerine ve başvuru yapan kişinin özgül başvuru sürecinin gerekliliklerine göre değişkenlik gösterebilir. 

Profesyonel Yardım Alın

Yurt dışı seyahatinin en sevilmeyen tarafı vize başvuru süreçleridir. Bu zamanlar pek çok insan için stresli ve yorucu hale gelebilir. Ülkelerin vize politikaları çevresel, küresel faktörlere son derece duyarlıdır ve gerekli prosedürler bir gün içerisinde bile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süreçte yapacağınız en ufak hata, eksik vereceğiniz her tür belge vize başvurunuzun iptaline sebep olabilir. Bunun için profesyonel bir yardım almak sizin için olumlu olacaktır.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.