BLOG

Avusturya Vize Ücretleri Ne Kadar?

A -A +
Avusturya Vize Ücretleri Ne Kadar?

Resmi adı ile Avusturya Cumhuriyeti; Orta Avrupa'nın şirin ve küçük ülkelerinden biridir. Batıda Lihtenştayn ve İsviçre, güneyde İtalya ve Slovenya, doğuda Macaristan ve Slovakya, kuzeyde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile komşu olan ülkenin başkenti Viyana, Avrupa'nın da önemli başkentleri arasında yer almaktadır. Nüfusu yaklaşık 8,859 milyon kişi olan ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Dolayısıyla burayı ziyaret etmeden önce Avusturya vizesine başvurmanız gerekmektedir. Vize ücretleri ise 2020 yılı itibari ile değişkenlik göstermektedir.

Avusturya Vize İşlemleri

Pek çok turistik cazibeye sahip Avusturya’yı Türkiye’den her yıl ortalama 100 bin kişi ziyaret eder. Ziyaret amacınıza, mesleğinize göre değişiklik gösterse de bordo pasaport sahibi olan Türkiye vatandaşları vize uygulamasına tabii tutulmaktadır. Örneğin özel bir sektörde çalışıyor ve Avusturya turistik vizesine başvurmak istiyorsanız hazırlamanız gereken evraklar ile kamuda çalışıyorsanız hazırlamanız gereken evraklar değişiklik göstermektedir.

Avusturya Schengen Vizesi Ücretleri

Avusturya, bir Schengen ülkesidir.  Türk vatandaşlarının en çok seyahat ettiği Almanya, Hollanda, Fransa, Yunanistan, Avusturya gibi Avrupa Birliği üye ülkelerini kapsayarak toplamda 26 Avrupa ülkesi arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen vizesi, bu ülkelerin uyguladığı vize rejiminden dolayı Türk vatandaşlarının en sık başvurduğu vizedir. Avusturya Schengen vizesi alıp serbest bir şekilde dolaşabileceğiniz ülkeler  Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre’dir. 2020 itibari ile Schengen vizesi ücreti ve masraflarında bir miktar artış olmuştur. Seyahat amacınıza göre seçeceğiniz kategoriden vizenizi alıp seyahat edebilirsiniz. Vize ücreti ise 180 €'dur.

Kısa veya uzun süreli Avusturya vizesi almak istiyorsanız, Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın alanında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarına güvenebilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız tüm vize süreçleri, değişen prosedürler, hazırlamanız gereken evraklar konusunda size yardımcı olarak uçak bileti, seyahat sağlık sigortası, konaklama gibi ziyaretinizin diğer bölümleri ile ilgili de ücretsiz danışmanlık sunmaktan memnuniyet duyarlar. Uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.