BLOG

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

A -A +
Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Köklü tarihi ve kendine has kültürü ile Avusturya, Avrupa'nın önemli ülkelerinden biridir. 1.8 milyonluk nüfusu ile başkent Viyana, ülkenin önemli kültür ve sanat şehirleri arasında yer almaktadır. Ülke aynı zamanda bir Schengen ülkesi olduğundan dolayı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Dolayısıyla burayı ziyaret etmeden önce ziyaretçilerin Avusturya Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Avusturya vizesi için gerekli evraklara geçmeden önce, Schengen vizesinden biraz bahsedelim.

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen vizesi 1985 yılında imzalanan bir karar ile yürürlüğe giren bir vize türüdür. Lüksemburg’un ufak bir kasabasından ismini alan bu vize türü Avrupa’da bulunan 26 ülkeyi ziyaret etmenize olanak sağlamaktadır. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İtalya, İzlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Slovakya, Slovenya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan’dır. AB’ye üye olan pek çok ülkeye seyahat imkanı sağlayan Schengen vizesi sayesinde bu ülkelere vizesiz bir şekilde giriş yaparak tatilinizin ve seyahatinizin tadını dolayısa çıkartabilirsiniz.

Schengen vizesi seyahat tutkunları tarafından sık sık tercih edilen bir vizedir. Bu vizenin alım süreci bir takım titiz prosedürler gerektirmektedir. Bu sebepten dolayı da başvuru ve alım sürecinde yoğun bir dikkat gösterilmelidir. Schengen vizesi birçok önemli detaya sahip olduğundan dolayı alım süreci zaman zaman uzayabilen ve kaç günde çıkacağı her zaman belli olmayan bir vizedir.

Avusturya Vizesi İçin Hangi Evraklar Hazırlanmalı?

Vize türünüz seyahat amacınıza göre çeşitlilik göstermektedir. Bu yüzden dolayı sizden istenen evraklar da değişkenlik gösterecektir. Ancak her vize başvurusunda mutlaka yanınıza bulundurmanız gereken belgeler; pasaportunuz, biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, varsa davetiyeniz, gelir belgeleriniz ve vize başvuru formunuzdur. Doğru kategoride, doğru evrakları hazırlamak ve başvuru formlarını eksiksiz bir şekilde doldurmak vizenizin olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz için çok önemlidir. 2014 yılında yürürlüğe giren uygulama gereği ilk kez Schengen vize başvurusu yapacak kişilerin parmak izi vermeleri gerekmesi gibi sık sık değişiklik yapılan vize prosedürlerini takip edebildiğinizden emin değilseniz, herhangi bir maddi ve manevi kayıp yaşamamanız adına profesyonel bir destek almak isteyebilirsiniz.

Sorunsuz bir şekilde Avusturya vizesi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.