BLOG

Azerbaycan Eğitim Vizesi

A -A +
Azerbaycan Eğitim Vizesi

Azerbaycan Cumhuriyeti petrol üretimi, yiyecek, giyim ve hafif sanayiden oluşan ekonomisiyle gelişmiş ve güçlü bir ülke olup aynı zamanda zengin bir kültürel mirasa da sahiptir. Diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine oranla okuryazarlık seviyesi oldukça yüksek, gelişmiş bir ülkedir ve Müslüman nüfusu yüksek ülkeler arasında opera, tiyatro gibi sahne sanatlarını barındıran ve geliştirmekte olan ilk ülke olma özelliğine de sahiptir. 

Sınav sistemine tabi tutmadan öğrenci kabul eden Azerbaycan’da bulunan Bakü Devlet Üniversitesi, öğrencilerine Avrupa standartlarında eğitim sunmaktadır. Azerbaycan’ın en eski üniversitesi olan Bakü Devlet Üniversitesi, 100 yılı aşkın köklü geleneği ile ekonomiden psikolojiye, uluslararası ilişkilerden kimya mühendisliğine kadar birçok programla Türkiye’den sınavsız üniversite eğitimi almak ve yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin tercihini oluşturmaktadır.

Azerbaycan’a eğitim almak için seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 10 Ocak 2017 tarihinden itibaren E-Vize uygulaması (ASAN Vize) ile vize alabilmektedirler. Başvurunuzu yaparken ihtiyacınız olan belgeler; kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği, pasaport ve kimlik fotokopileri, 2 adet biometrik fotoğraf, vize harcının ödendiğine dair dekont, hesap bilgileri, öğrenci belgesi şeklindedir. Azerbaycan vize başvuru formunu İngilizce veya Türkçe olarak okunaklı bir şekilde doldurmanız oldukça önemlidir. Gerekli gördükleri takdirde ekstra evrak talep edebilecek olan konsoloslukların e-vizenizi kabul etmesi durumunda 3 iş gününde size vize onayınız elektronik olarak gönderilecektir. 

Ayrıntılı bilgi almak ve Azerbaycan Eğitim vizesine başvurusu yapmak için, Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışman kadromuzla yüz yüze görüşmek için ofislerimizi ziyaret edebilir ya da öncesinde dilerseniz telefon veya canlı destek hattından ulaşarak bilgi edinebilirsiniz. Süreci sizin adınıza yürütecek olan danışmanlarımız, seyahat, konaklama ve sağlık sigortası gibi işlemleriniz için de ücretsiz danışmanlık vermektedirler. Vize işlemleri arasında boğulmayın, Re-Vize’ye gelin ve eğitim sürecinize odaklanın.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.