BLOG

Balkanlara Vizesiz Gidilir Mi?

A -A +
Balkanlara Vizesiz Gidilir Mi?

Dağlık yer anlamına gelen Balkanlar, Karadeniz ile Adriyatik denizi kıyısında yer alan topraklara verilen isimdir. Balkanlar; Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, yeni adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’dan oluşmaktadır. 

Coğrafi, siyasi, ekonomik, tarihi ve kültürel olarak birbirlerine bağlı olan Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında insani bağlar açısından da yakınlık söz konusudur. Türkiye’nin Balkanlar ile olan ilişkisi, bağımsızlık, egemenlik, toprak bütünlüğüne saygı ve iç işlerine karışmama prensipleri üzerine kurulmuş, tarihi bağlar ve komşuluk ilişkileri ile daha da sağlamlaşmıştır. Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomik, sosyal ve askeri desteklemeler de söz konusudur. Karşılıklı olarak yatırımlar yapılmakta ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilmektedir.  

Her yıl çok sayıda insanın Balkanlara çeşitli amaçlarla seyahat ettiği bilinmektedir. Balkan ülkelerine düzenlenen turlar en çok rağbet gören tur programları arasındadır. Balkan ülkelerine yalnızca turistik amaçlarla değil, eğitim, ticaret, aile birleşimi gibi sebeplerle de seyahat edilebilmektedir. 

Balkan ülkelerinden bazılarına vize almadan seyahat edebilirsiniz. Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kosova’ya yapacağınız seyahatlerde 180 gün içerisinde 90 güne kadar vizeden muaf tutulursunuz. Bu ülkelerde tatil turizmi ve kültürel, tarihi turlar keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. 

Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya gibi diğer Balkan ülkelerine seyahat için çok girişli Schengen vizenizin olması yeterlidir. Yunanistan doğrudan Schengen bölgesine dahil bir ülkedir. Schengen vizeniz yoksa bu ülkelere seyahat etmeden önce Schengen veya seyahat edeceğiniz ülkenin vizesini almanız gerekmektedir. 

Romanya’ya seyahat edecek Bordo pasaport sahibi vatandaşlar mutlaka Romanya konsolosluğu ya da akredite edilmiş vize şirketlerinden başvuru yaparak vize almalıdırlar. Aynı şekilde Hırvatistan ve Bulgaristan gibi vize talep eden Balkan ülkeleri için de geçerlidir. 

Daha detaylı bilgi almak ve vize isteyen Balkan ülkeleri için başvuru yapmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak Ankara, İzmir ve İstanbul’da hizmet vermekteyiz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Başvuru sürecini sizin adınıza yürütecek olan danışmanlarımız aynı zamanda size konaklama ve transfer konularında da ücretsiz danışmanlık sağlamaktadırlar. Ofislerimizi ziyaret etmeden önce dilerseniz bizimle telefon ya da canlı destek hattı ile de iletişime geçebilirsiniz. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.