BLOG

Balkanlar'ın Turizm Başkenti Makedonya'yı Ziyaret Etmek İster Misiniz?

A -A +
Balkanlar'ın Turizm Başkenti Makedonya'yı Ziyaret Etmek İster Misiniz?

     

Balkanlar'ın turizm başkenti Makedonya, bugün pek çok ziyaretçi tarafından ilgi odağı olan ülkelerin başında gelmektedir. Sırbistan, Arnavutluk, Bulgaristan ve Yunanistan’ın sınırları içinde olan ve denize kıyısı olmayan ülkenin muhteşem doğası ise görülmeye değerdir. Binlerce doğal alana sahip olan ülke için adeta cennetten bir köşe demek yanlış olmayacaktır. Balkanlar’ın en ucuz ülkelerinden biri olan bu görkemli yer, pek çok tarihi yapıya ve müzeye de ev sahipliği yapmaktadır.

Makedonya Vize Uyguluyor Mu?

Makedonya’ya kısa süreli seyahat edecek Türk vatandaşları, 6 ay içinde 3 ayı geçmemek kaydıyla Makedonya’ya vizesiz bir şekilde gidebilirler. Ancak çalışma veya eğitim vizesi olmadan bu süre içinde çalışmaları veya eğitim görmelerine izin verilmemektedir. Ülkeye çalışmak, eğitim görmek veya aile birleşimi gibi nedenlerle uzun süreli bir şekilde gitmek istiyorsanız, seyahat amacınıza göre ilgili vize kategorisine başvuru yapmanız gerekecektir.

Makedonya Hakkında İlginç Ve Keyifli Bilgiler

Eski Yugoslavya’nın bir parçası olan Makedonya, bünyesinde türlü güzellikleri barındırdığı kadar ilginç uygulamaları da barındırmaktadır. Örneğin ülkede nüfus sayımı yapılmamaktadır. En son resmi nüfus sayımının uluslararası organizasyonlar tarafından yapıldığı ülkede 90’lı yılların sonundan bu yana resmi bir nüfus sayımı girişimi olmamıştır. Ülkede pek çok Türk'ün de yaşadığını söylememiz gerekir. Özellikle Türk nüfusunun oldukça yoğun olduğu bir yer olan Gostivar, Makedonya'nın en dikkat çekici yerlerinden biridir.

Başkent Üsküp ise adeta bir sanat cenneti. 2006-2016 yılları arasında başbakan Nikola Gruevski’nin ‘Üsküp 2014’ projesiyle 3 köprü, 20 kamu binası ve 40 heykel şehri süslemektedir. Pek çok müzeye ve sanat galerisine de ev sahipliği yapan Üsküp, bugün binlerce turistin gidip görmek istediği yerler arasında yer almaktadır.

Makedonya Öğrenci Veya Çalışan Vizesi İçin Re-vize Ayrıcalığından Faydalanın

Makedonya'ya gitmek ve herhangi bir vize türü almak için Re-vize'nin yıllarca sürdürmüş olduğu profesyonel destekten faydalanabilirsiniz. Bugün artık tüm konsolosluklar, vize işlemleri için profesyonel bir yardımın önemini vurgulamaktadır. Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilir ve vize konusunda kendini uzmanlaştırmış vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Uzmanlarımız sizin için gerekli olan tüm süreci sizin adınıza organize edip, olumsuz bir durum yaşamamak için destek verecektir. Ayrıca başvurduğunuz vize reddi süreçleriniz için de uzman ekibimiz size gereken tüm detaylı açıklamaları yaparak, ikinci vize başvurunuzda da yanınızda olacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.