BLOG

Batı Trakya'nın İncisi Selanik

A -A +
Batı Trakya'nın İncisi Selanik

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde bulunan Selanik, ülkenin tatil için en çok tercih edilen kentlerinden birisidir. Bununla beraber Atatürk’ün doğum yeri de olan Selanik, kendisinin evini de içerisinde barındırdığından dolayı Türkler tarafından en çok ziyaret edilen Yunan şehirlerinin başında gelir. Ayrıca Selanik, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’i de fazlasıyla andırdığı için Türk turistlerin pek az yabancılık çektiği bir kenttir. 

Adını Makedon Kralı’nın kızı Thessaloniki’den alan Selanik kenti binlerce yıllık bir tarihe sahiptir. Antik Yunan Dönemi'nden sonraki ikinci altın çağını 1430 yılı itibariyle Osmanlı sınırlarına katıldıktan sonra yaşamaya başlayan kent, kısa zaman içerisinde Osmanlı'nın Balkanlar bölgesindeki en büyük şehri haline gelmiş ve sayısız aydın yetiştirmesiyle ünlenmiştir. 15. yüzyıl civarında kraliçe Isabella tarafından vatanlarından kovulan Sefarad Yahudilerinin en çok sığındığı noktalardan biri olan Selanik, haliyle çok kültürlü bir dokuyu uzun yıllar muhafaza etti. 

Tarih boyunca birçok kültürün ev sahipliği yaptığı Selanik'te görülmesi gereken en önemli yerlerden birisi de tabii ki Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evdir. Aya Dimitriya Mahallesi, Apostolu Pavlu Caddesi üzerinde yer alan 75 numaralı ev, bitişiğinde Türk Konsolosluğu'nun yer almasıyla bilinmektedir. Bodrumu ile birlikte üç katlı olan evin içerisindeki eşyalar, İstanbul Dolmabahçe ve Topkapı Sarayları'ndan seçilmiştir ve ülkemizin kurucusunun doğup büyüdüğü bu ev, 1953 yılından itibaren müze olarak hizmet vermektedir.

Batı Trakya'nın İncisi Selanik'in simgesi olan Beyaz Kule ise görülmesi gereken bir başka önemli yapıttır. Kanuni Sultan Süleyman zamanında inşa edilen, garnizon ve hapishane olarak kullanılan bu kule, 1912'deki Balkan Savaşları'ndan sonra Selanik Yunanistan'ın eline geçtiğinde vaftiz edilerek beyaza boyanana kadar Kale-i Esed adıyla bilinmekteydi. Günümüzde tarihi bir kule ve müze olarak kullanılan bu yapı, şehrin deniz kıyısında yer almaktadır.

Selanik'in deyim yerindeyse kalbinin attığı ana meydan olan Aristoteles Meydanı da yine deniz kıyısında yer almaktadır. Yunanistan'ın en ünlü meydanlarından biri olan Aristoteles Meydanı için Yunanistan'ın Taksim'i nitelemesini yaparsak çok da yanılmayız. Yıl boyunca sayısız festivale ve Noel etkinliklerine ev sahipliği yapan bu meydan, çevresindeki kafe ve barlar ile de oldukça popüler bir konumdur.

Bolca kilisenin bulunduğu Selanik'in en önemli dini yapısı ise Atatürk Evi'ne komşu olan, 4. yüzyıldan kalma Aziz Dimitrios Kilisesi'dir. Osmanlı Dönemi boyunca camii olarak kullanılan bu kilise, 1917 yılında yanmış ve restorasyona uğramıştır. Kilise, 1988 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilmiştir ve Doğu Roma fresk sanatının en nadide örneklerini de içerisinde bulundurmaktadır.

Batı Trakya ve Yunanistan’ın en güzel kentleri arasında bulunan Selanik’i ziyaret etmek isterseniz, turistik Yunanistan vize işlemlerinizi Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Sorunsuz Yunanistan vizesi için İzmir, İstanbul ve Ankara'da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek Yunanistan vize sürecinizi en sağlıklı ve doğru şekilde tamamlayabilir, dilerseniz ucuz uçak bileti ve konaklama için ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.