BLOG

Belçika Aile Birleşimi Vizesi Ne İşe Yarar?

A -A +
Belçika Aile Birleşimi Vizesi Ne İşe Yarar?

Aile birleşimi vizesi genel tabiri ile evlilik birleşimini ifade eden bir vize türüdür. Belçika vatandaşı olan biri ile evlilik durumu söz konusu ise ve Belçika aile birleşimi vizesi alınır. Yani aslında yabancı bir ülkenin vatandaşı ile Türkiye vatandaşı olan bireylerin birleşimi için gerekli olan vize türüdür diyebiliriz.

Belçika Hakkında Bilgiler

Batı Avrupa'da yer alan ve resmi adı Belçika Krallığı olan bu güzel ülke, Avrupa'nın gidilip görülmesi gereken yerlerinden biridir. Ülkede Felemenkçe, Fransızca ve Almanca dilleri konuşulmaktadır. Schengen Anlaşması kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olan Belçika, büyük avantajlar sağlamaktadır. Dolayısıyla bir Belçika vizesi ile, Schengen bölgesine ait başka bir ülkeyi ziyaret edebilmeniz mümkündür.

Küçük bir ülke olan Belçika, turistlerin ziyaret etmekten keyif aldığı ülkelerden biridir.  Ulaşım ağı oldukça rahat ve hızlı olan ülkede bir yerden bir yere gitmek oldukça rahat ve kolaydır. Şehir içi ulaşımda otobüs, tramvay ve metro gibi seçenekler bulunmaktadır. Eğer bu keyifli ve güzel ülkenin vatandaşı olan biriyle evlilik yoluna girdiyseniz, Belçika aile birleşimi vizesi almanız gerekmektedir.

Belçika Aile Birleşimi Vizesine Nasıl Başvurabilirim?

Belçika’ya yapılan tüm aile birleşimi vize başvuruları Türkiye üzerinden yapılmaktadır. Bu noktayı kaçırmamak gereklidir. Randevu alındıktan sonra evraklar hazırlanarak konsolosluk yetkililerine teslim edilir. Burada sizi uyarmamız gereken bir diğer nokta ise “rödevans” denen ücrettir. Rödevans ücreti yatırılmadan başvurunuz onaylanmayacaktır. 

Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur, Belçika aile birleşimi sürecinde mülakatınızda sergilediğiniz tutumdur. Söz konusu mülakat, evliliğinizin gerçek olup olmadığını belirlemek için yapılır. Dolayısıyla mülakatta samimi bir tavır sergilemeniz olumlu bir durum olacaktır.

Belçika aile birleşimi vize başvurusunda en önemli durumlardan bir diğeri ise profesyonel yardımın gerekliliğidir. Bugün bütün konsolosluklar bile profesyonel bir yardım almanın gerekliliğini vurgulamaktadır.

Neden Profesyonel Bir Yardım Almalıyım?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, konsolosluklar bunu önermektedir. Vize başvurunuzun sıkıcı prosedürlerinden sizi kurtararak oluşabilecek maddi ve manevi tüm kayıpları önlemek adına profesyonel bir yardım almanız şiddetle tavsiye edilmektedir. Vize sürecinde telaş yapmamanız, evraklarınızı eksiksiz, tam ve düzgün teslim etmeniz ve bazı ince detayları kaçırmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde vize süreciniz olumsuz sonuçlanabilir.

Re-vize'nin İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerini ziyaret ederek, her türlü vize desteğinizi profesyonel bir kanaldan alabilirsiniz. Uzman vize danışmanlarımız Belçika aile birleşimi vizeniz için size yol gösterecektir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.