BLOG

Belçika Çalışma İzni Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Belçika Çalışma İzni Hakkında Merak Ettikleriniz
Belçika’da faaliyet gösteren bir firmadan iş teklifi mi aldınız? Veya Belçika’ya yerleşerek orada çalışıp kendinize yeni bir hayat mı kurmayı düşünüyorsunuz? Avrupa’nın refah seviyesi en yüksek olan ülkelerinden biri Belçika, yüksek yaşam standartları ve sosyal haklarıyla çalışmak için çok iyi bir ülkedir.
 
Diğer 25 Avrupa ülkesiyle birlikte Schengen Topluluğu’na dahil olan Belçika, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretlerinde Belçika’ya vizesiz seyahat edebilse de çalışma izni uzun süreli (D Tipi) vize kapsamında bulunduğu için özel prosedürlere tabi olan Belçika çalışma vizesi başvurusunda bulunulmalıdır.
D Tipi vizeler, çalışma ve oturma izni gibi ayrıcalıklı izinler sağladıkları için genellikle daha katı prosedürlere ve incelemelere tabidir, zira gidilen ülkeden vatandaşlık almanın yolu çoğu zaman o ülkede belli bir süre çalışarak artı değer üretmekten ve topluma entegre olmaktan geçer. Bu nedenle, Belçika çalışma vizesi almak için belirli süreçleri başarıyla tamamlamanız gerekecektir. Dilerseniz bu süreçlerden kısaca bahsedelim.
 
Belçika’da çalışacağınız firma ile anlaştıktan sonra, çalışma izni B sertifikası adlı sertifikanın alınması gerekir. Çalışacağınız firma Yabancılar Bürosuna başvuruda bulunarak gerekli formu doldurmalıdır, aynı şekilde sizin de Türkiye’de ilgili formu doldurarak konsolosluğa iletmeniz gerekecektir. Konsolosluk yetkilileri bu formu Belçika’ya iletecek, evraklarınız burada değerlendirildikten sonra çalışma izni B sertifikası çıkarılacaktır. Türkiye’den çalışma izni başvurusu bu sertifika alındıktan sonra yapılmalıdır. Vize başvurusuna iletilerek değerlendirilen evraklar onaylandıktan sonra çalışma vizeniz 3 hafta ila 3 ay içerisinde çıkmış olacaktır.
 
Yukarıda kısaca özetlediğimiz prosedürlerde hâkim olunması gereken pek çok detay bulunmaktadır. İlgili formların doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurulması ve ayrıntılı evrakların doğru formatta ve doğru açıklamalarla hazırlanarak iletilmesi çok önemlidir. Bu nedenle, Belçika çalışma vizesi işlemlerinde profesyonel destek almak en başta sizin yararınıza olacaktır.
 
Belçika çalışma izni başvurunuzu tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz. Süreç hakkında daha fazla bilgi almak veya başvuru işlemlerinizi başlatmak için alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarımızla irtibata geçebilir, dilerseniz Ankara, İstanbul ve İzmir ofislerimizden randevu alarak uzman ekibimizle yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.