BLOG

Belçika Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
Belçika Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

Schengen bölgesi, 1995 yılında Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi ülkeler arasında yapılan bir anlaşmadır. Bu anlaşma uyarınca, taraf olan ülkeler sınır geçişleri üzerine aynı standartları ve prosedürleri uygulayan bütünlüklü bir bölge haline gelmiştir. Bu bölge 26 Avrupa ülkesini kapsamaktadır. 

Schengen Vizeleri

Hollanda ve Fransa’nın arasında kalan Belçika da bu anlaşmaya taraf olan bir ülkedir. Böylelikle kısa süreli Belçika vizesi de bir Schengen vizesi olarak kabul edilmekte ve Schengen bölgesi ayrıcalıklarını kapsamaktadır. Belçika’ya gitmek isteyenler bu vizelere başvurur. Schengen vizeleri, tüm Schengen ülkelerinde, 180 günlük bir zaman dilimi içinde, 90 günlük konaklama ve serbest dolaşım hakkını temsil ederler. 

Fakat elbette ki her ülkenin kendi koşullarına özgül olarak değişen vize politikaları bulunmaktadır ve vize işlemlerinde beklenen kriterler, başvurunun yapılacağı yer, neticelenme süreleri vs. değişkenlik göstermektedir. 

Belçika Vize İşlemleri

Öncelikle pasaportunuz hangi renk olursa olsun, Belçika’ya yapacağınız ziyaretten sonraki zamanda en az 3 ay daha geçerli olmak zorunda. Aynı zamanda da en fazla 10 yıl önce alınmış olmalı ve vize basımı için en az 2 boş sayfası olması gereklidir. Belçika Konsolosluğu ve Belçika Büyükelçiliği vize başvurularını doğrudan kabul etmemektedir, bu işlemlerin bu kurumlar tarafından yetkilendirilmiş vize danışmanlık hizmeti veren özel kuruluşlar veya turizm/seyahat acentaları aracılığıyla yapılmasını zorunlu kılmıştır. 

Bu adımdan sonra size iletilecek olan başvuru formunu İngilizce - Almanca - Fransızca - Felemenkçe dillerinden birinde eksiksiz olarak doldurmalısınız. Diğer Schengen ülkelerine yapacağınız vize başvurularındaki gibi uçak, otel rezervasyonlarınızı başvurudan önce almış olmanız ve evraklarınız arasında göstermelisiniz. Ayrıca konsolosluk yetkililerinin incelemesine açacağınız banka hesabınızda ziyaret süreciniz boyunca yemek, barınma gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlayan bir miktarda paranızın da olması gerek. Burada dikkat edilmesi gereken husus, tek seferde büyük bir miktarda parayı hesabınıza yüklemeyin. Çünkü yetkililer hesabınızda ne kadar paranın olduğuna bakacakları gibi, hesap geçmişinizi de görüntüleyeceklerdir. 

Başvuru sürecinde sizden istenen evrakları eksiksiz bir biçimde teslim ettiğinizden emin olun. Ayrıca evraklarda yer alan bilgilerin de birbirlerini tamamlar nitelikte olması gereklidir. Her meslek grubunun ve kısa süreli ziyaret türünün gerektireceği evraklar farklılık gösterebileceği gibi konsolosluk yetkilileri sizden ek evrak talebinde bulunma hakkına da sahiptir. Yine diğer Schengen ülkelerindeki gibi Belçika da vize başvurularında biyometri işleminden (parmak izi taraması) geçilmesini zorunlu kılmıştır. 

Vize başvurularının 7 ila 15 gün arasında sonuçlanması beklenir. Fakat bu süre başvuru yapılan konsolosluğun yoğunluk durumu ve resmi tatil günleri gibi faktörlere dayalı olarak değişkenlik gösterebilir. 

Profesyonel Yardım Alın

Yurt dışı seyahatinin en sevilmeyen tarafı vize başvuru süreçleridir. Bu zamanlar pek çok insan için stresli ve yorucu hale gelebilir. Ülkelerin vize politikaları çevresel, küresel faktörlere son derece duyarlıdır ve gerekli prosedürler bir gün içerisinde bile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süreçte yapacağınız en ufak hata, eksik vereceğiniz her tür belge vize başvurunuzun iptaline sebep olabilir. Bunun yerine profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.