BLOG

Belçika Vize Ücretleri Ne Kadar?

A -A +
Belçika Vize Ücretleri Ne Kadar?

Resmî adıyla Belçika Krallığı, Batı Avrupa'da bulunan bir ülkedir.  Felemenkçe, Fransızca ve Almanca olmak üzere 3 resmi dili olan ülke Türkiye vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Bira, waffle, patates ve çikolatası ile meşhur olan ülkeye bir çok vize türü ile gitmek mümkündür. Aile birleşimi vizesi, şoför vizesi, eğitim vizesi, çalışma vizesi bu türlerden sadece bir kaçıdır. Peki Belçika vize ücretleri ne kadardır?

Belçika Hakkında Bilgiler

Vize ücretlerine geçmeden önce, Belçika hakkında biraz bilgi verelim. Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Hollanda ile sınırı vardır. Ülkenin resmi adı Belçika Krallığı’dır. Avrupa’nın en yüksek ve en fazla vergi ödeyen ülkesidir. Yüzölçümü 30.528 kilometre karedir. Başkenti Brüksel’de 1 milyon civarında kişi yaşamaktadır.

Kriket, Belçika asıllı bir spordur. Brüksel Adalet Sarayı dünyanın en büyük adalet sarayıdır ve görkemli mimarisi ile dikkat çekmektedir. Ülkede çok fazla gezilecek tarihi yer ve yapı vardır. Brüksel, Bruges, Anvers, Ghent, Liege, Mons en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır. Özellikle başkent Brüksel; Flemenk, Alman ve Fransız kültürüyle harmanlanmış, kendine has bir şehirdir. Burada pek çok farklı yapıyı ve etkileşimi bir arada görmeniz mümkündür. Grand Place, Place du Grand Sablon, St. Catherine Kilisesi ve Çizgi Roman Müzesi şehirde mutlaka gezmeniz gereken yerlerin başında yer almaktadır.

Belçika Vizesi Ve Ücreti

Avrupa Birliği üyesi olan Belçika, Schengen Anlaşması kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Bu nedenle, Belçika’ya herhangi bir nedenle seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Belçika Konsolosluğu’na Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Belçika vizesi başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu konuda ayrıntılı bilgileri ilgili sayfalarımızı ziyaret ederek edinebilirsiniz. Belçika Konsolosluğu’nun işleyişi göz önüne alınarak, vize başvurularını için hazırlık işlemlerinizi en az 1 ay önceden başlatmanızı öneririz. Başvuru hazırlık sürecinde mutlaka randevu alınmalıdır. 2014’te yürürlüğe giren prosedür gereği, Schengen vizesine ilk kez başvuru yapan vatandaşlarımız bir defaya mahsus olmak üzere parmak izi vermek durumundadır. Yetkili firmamız bu işlem için randevu alacak, ekibimizden bir kişi randevu günü size eşlik edecektir. Parmak iziniz 5 yıl boyunca geçerli olacağı için bundan sonraki başvurularınızı yetkili firmamız aracılığıyla sonuçlandırabilirsiniz. Belçika vize ücreti 180 Euro'dur.

Vize süreci hakkında detaylı bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.