BLOG

Belçika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

A -A +
Belçika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Avrupa'nın refah seviyesi yüksek olan ülkelerinin başında gelen Belçika; hem yaşamak hem de çalışmak istenen ülkelerin başında gelmektedir. Ancak yaşanan koronavirüs sebebiyle, bugünlerde ziyaretçiler yurt dışı seyahatlerini ertelemek zorundadır. Fakat elbette bu durum geçici bir durumdur ve bir süre sonra eski düzene geri dönülecektir. Bu sebeple ziyaretçiler şimdiden önlemini almalı ve araştırma yapmalıdır. Özellikle vize takip simülasyonumuza üye olarak, koronavirüs sonrası yaşanacak olan randevu yığılmalarına karşı önlem alabilir ve bu sayede sizin için randevularınızı uzman ekibimiz sayesinde bizler takip edebiliriz. Peki Belçika vizesi için gerekli olan evraklar nelerdir?

Belçika Vizesi Ve Detayları

Avrupa Birliği üyesi olan Belçika, Schengen Anlaşması kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Bu nedenle, Belçika’ya herhangi bir sebepten dolayı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Belçika Konsolosluğu’na Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Belçika vizesi başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişecektir. Ancak yine de belli başlı bazı evrakları her vize türü için hazır tutmanız gerekmektedir. Bunlar; pasaportunuz (10 yıldan eski olmamalı), biyometrik fotoğrafınız (son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı), nüfus kayıt örneğiniz, vize başvuru formunuz, gelir belgeleriniz ve eğer varsa davetiyenizdir.

Peki Schengen Vizesi Nedir?

Adını Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, 1985 yılında, Avrupa ülkeleri arasında seyahati serbest kılma amacıyla imzalanmış, toplamda 26 ülkeyi kapsayan bir serbestlik anlaşmasıdır. Bu anlaşma, üye ülkelerden birinden vize alarak seyahat ettiğinizde, orada diğer üye ülkelere ekstra bir vize uygulamasına tabi tutulmadan geçiş yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. Schengen vize başvurunuzda, seyahat amacınız izleyeceğiniz yol için kilit unsurdur. Oldukça kapsamlı bir vize olan Schengen vizesinde, elbette prosedürler sıkı ve evrak denetimleri de detaylı yapılmaktadır. Süreci doğru yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemlidir.

Belçika Schengen vizesi hakkında detaylı bilgi almak ve vize takip simülasyonumuza ücretsiz bir şekilde kayıt olmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Bu süreçte evden çalıştığımız için ofis telefonlarımızı da kendi telefonlarımıza yönlendirdik. Dilerseniz ofis telefonlarımızı da arayarak bizimle iletişim kurabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.