BLOG

Belçika'dan Çalışma İznini Kolayca Alabilmenin Yolları

A -A +
Belçika'dan Çalışma İznini Kolayca Alabilmenin Yolları

Belçika, Avrupa’nın en kendine has ülkelerinden biridir. Masalsı sokakları, görkemli tarihi yapıları ve doğa harikası güzellikleri ile Belçika, bugün pek çok turistin akın ettiği yerlerden biridir. Ayrıca ülke, Avrupa’nın en refah ülkelerinden biridir. Bu sebepten dolayı da yüksek standartlarda yaşam sürmek isteyen pek çok kişinin tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Belçika’nın sahip olduğu refah seviyesi ülkenin yüksek kazançlı kariyerler sunmasının da önünü açmaktadır. Bu sebepten dolayı yurt dışında çalışmak isteyen çok sayıda birey Belçika’yı tercih etmektedir. Bu yazımızda Belçika'dan çalışma iznini kolayca alabilmenin yollarını sizler için bir araya getirdik.

Belçika Çalışma Vizesi ve İznine Dair Bilgiler

Diyelim ki Belçika'dan bir iş teklifi aldınız. Belçika’da çalışacağınız firma ile anlaştıktan sonra, çalışma izni B sertifikası adlı sertifikanın alınması gerekir. Çalışacağınız firma Yabancılar Bürosuna başvuruda bulunarak gerekli formu doldurmalıdır, aynı şekilde sizin de Türkiye’de ilgili formu doldurarak konsolosluğa iletmeniz gerekecektir. Konsolosluk yetkilileri bu formu Belçika’ya iletecek, evraklarınız burada değerlendirildikten sonra çalışma izni B sertifikası çıkarılacaktır. Türkiye’den çalışma izni başvurusu bu sertifika alındıktan sonra yapılmalıdır. Vize başvurusuna iletilerek değerlendirilen evraklar onaylandıktan sonra çalışma vizeniz 3 hafta ila 3 ay içerisinde çıkmış olacaktır.

Nelere Dikkat Etmem Gerekli?

Belçika’da çalışma vizesi almak için dikkat etmeniz gereken noktaların arasında çalışacağınız firma aracılığı ile çalışma izni B sertifikası almanız öne çıkmaktadır. Bunun için çalışacağınız firmanın yabancılar polisine müracaat etmesi gerekmektedir. Bu sırada sizin de Türkiye’de bu konuyla ilgili formu doldurarak konsolosluğa gitmeniz gerekmektedir. Konsolosluk doldurduğunuz formu Belçika’ya iletecektir. Evraklarınızın uygunluğu incelendikten sonra da sizin için bir çalışma izni B sertifikası çıkartılacaktır. Bu sertifika çıktıktan sonra da Türkiye’den bir çalışma vizesi başvurusu yapmanız şarttır. Hazırladığınız evraklar vize başvuru merkezine iletilip onaylandıktan 3 hafta ile 3 ay arasında vizeniz size teslim edilecektir.

Profesyonel Bir Yardım Almak Vizeniz Açısından Son Derece Önemlidir

Profesyonel bir yardım almak, vizeniz açısından son derece önemli bir durumdur. Yukarıda saydığımız tüm detaylar ve daha fazlası titizlikle yapılması gereken çalışmalar arasında yer almaktadır. Vize süreci son derece karmaşık bir süreçtir. Bu sebepten dolayı da konsoloslukların çoğu profesyonel danışmanlık yardımı önermektedirler. Vize danışmanlık hizmeti söz konusu vize prosedürlerini tam ve eksiksiz yürüten bir kadroyu size sunar. Bu hizmete dahil olan kadro size çalışma izninizi almanız için gereken tüm püf noktaları aktaracaktır.

Her türlü vize sürecinizde uzman bir ekip ile hareket etmek ve Belçika çalışma vizesi hakkında  daha detaylı bilgi almak için talep formumuzu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilisiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.