BLOG

Bir Adımda Ülke Değiştirin: Schengen Bölgesi

A -A +
Bir Adımda Ülke Değiştirin: Schengen Bölgesi

Schengen vizesi, yurtdışı seyahatlerinde alınan ve Schengen bölgesi kapsamında bulunan tüm ülkelere seyahat etme ayrıcalığı sağlayan bir vize türüdür. Adını 1985’te serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan bu vize türü, umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almaları gereken bir vizedir. Bu önemli vize ile tam 26 ülkeyi rahatça dolaşabilirsiniz.

26 ülkenin Schengen bölgesine üye olduğunu  düşündüğümüzde, yurtdışına seyahat edenler için Schengen vizesine sahip olmak büyük önem kazanmaktadır. Zira gidilen ülkelerin önemi de oldukça fazladır diyebiliriz. Bu vizeye sahip olduğunuzda Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Norveç, Slovenya, İzlanda, Lüksemburg, Polonya, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz ve İsveç ülkelerine giriş çıkış yapabilme hakkı kazanırsınız.

Schengen Vizesi Başvuru Süreci

Vize başvurusu yapabilmek için öncelikle seyahat tipinize ve çalışma durumunuza göre olan evraklarınızı hazırlamanız gerekmektedir. Teslim verdiğiniz evraklarınız incelendikten sonra seyahat tarihinize uygun olarak randevu alınmaktadır. Eğer ilk kez vize başvurusu yapacaksanız parmak izi vermek için şahsen gitmeniz gerekecektir. Vize başvurusu sırasında vereceğiniz parmak izi 5 yıl geçerli olmaktadır. Schengen vize başvurusu yaparken gideceğiniz ülkeye ait Schengen Vizesi Başvuru Formu’nu doldurmanız, çok girişli vize başvurusu yapacak olduğunuzu belirtmeniz ve Schengen bölgesinde kalacağınız süre zarfını kapsayan bir sağlık sigortası yaptırmanız oldukça mühimdir. Ayrıca başvurunuzdan önce bankanızdan son 3 aylık hesap hareketlerinizi gösteren kaşeli ve imzalı hesap dökümünüzü almanız da vize alım sürecinizde önemli bir detaydır.

Öğrenciler İçin Schengen Vizesi Var Mıdır?

Evet öğrenciler için Schengen vizesi vardır. Burada önemli bir kriterden bahsetmek gerekir. Avrupa’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen öğrenciler, Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini belgeleyen evrakları hazırlayarak Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Öğrenciler halihazırda iş sahibi olmadıkları için, sponsorlarının gelir düzeyini belgeleyen evraklar, vize evrakları arasında en önemli olanlarıdır. Bu sponsorlar aile bireyleri veya yakınları olabilir. Sponsor destekli turistik vize başvurularında, sponsorun çalışma statüsüne göre  talep edilen belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.

Schengen vizesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Maddi ve manevi kayıpları önlemek adına alacağınız profesyonel yardım, sizi vize sürecinin olumsuz tüm detaylarından muaf tutacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.