BLOG

Birbirinden Güzel Sahilleri Ve Müzeleri İle Fransa

A -A +
Birbirinden Güzel Sahilleri Ve Müzeleri İle Fransa

Birbirinden güzel sahilleri, romantik şehirleri, tarih kokan müzeleri ile Fransa, bugün milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Avrupa Birliği’nin kurucularından ve en büyük üyelerinden biri olan Fransa, 26 Avrupa ülkesi arasında sınır-pasaport kontrolü olmadan serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Birliği’ne de üye olması itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Fakat hizmete özel (yeşil, gri ve siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretlerinde Fransa’ya seyahat edebilirler.

Schengen Vizesi Ve Fransa

Fransa, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi Schengen vizesine dahildir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri vizeden kısmi olarak muaf olsa da umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa seyahatinden önce vize almaları zorunludur. Schengen vize için prosedürler, işiniz ve seyahat amacınız doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Schengen vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki; pasaportunuzun 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmamasıdır. Ayrıca en az 2 boş sayfasının bulunması ve seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren geçerliliğinin olmasına da dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli nokta, eğer ilk kez Schengen’e başvuru yapıyorsanız konsolosluğa giderek parmak izi ibraz etmeniz gerekmektedir.

Öncelikle sizden istenen evrakların tam ve düzgün bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Eksik verilen belgeler, vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olacaktır. Gireceğiniz mülakatlarda kendinizi açık ve net bir dille ifade etmeniz son derece mühimdir. Eğer konsolosluk sizin geri döneceğinize ikna olmazsa vizenizi çıkarmayabilir. Hazırlayacağınız tüm evraklar arasında çalışma belgeleriniz, mali durumunuzu gösteren belgeler, gidiş amacınızı açık ve net bir şekilde açıklayan seyahat dilekçesi yer almaktadır. Bunlar sizden istenen klasik belgeler haricinde olan belgelerdir. Ayrıca pasaportunuzun da son 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir.

Fransa Schengen vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerine gelebilir, alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Telefon ve Canlı Destek hattımızı kullanarak bilgi ve randevu alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.