BLOG

Bulgaristan Transit Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

A -A +
Bulgaristan Transit Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Türkiye’nin Avrupa kıtasındaki sınır komşusu Bulgaristan, özellikle doğa turizmi ile çok sayıda turistin ilgisini çekmektedir. Özellikle başkent Sofya Avrupa’da, çeşitli milletlerden çok sayıda öğrenci ağırlaması, müzeleri ve kütüphaneleri ile bir kültür kenti olarak öne çıkmaktadır. 
 
Türkiye’deki yakın konumundan dolayı turizm, eğitim, ticaret amaçlarının yanı sıra örneğin, Romanya, Kosova, Makedonya ülkelerine Bulgaristan üzerinden geçiş yapmak isteyen vatandaşlar Bulgaristan Transit Vizesi almak durumundadır. 
 
Bulgaristan Transit Vize için gerekli evraklar, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, geçerlilik süresi en az 1 yıl olan pasaport, transfer işlemlerinin detayları yani; otobüs veya uçak ile gidecekseniz biletiniz, özel araç ile gidecekseniz ruhsat ve beynelmilel ehliyetiniz ve Bulgaristan’da geçerli yeşil sigortanız, 2 adet biometrik fotoğrafınız, banka hesap cüzdanı fotokopiniz, iş yerinizden son 3 aylık SSK hizmet dökümünüz, öğrenciyseniz öğrenci belgeniz, emekliyseniz emeklilik kartınız gibi mesleki durumunuzu gösterir belgeniz gibi evraklardır. 
 
Gerekli evraklarınızı hazırladıktan sonra Konsolosluk ya da Büyükelçiliklere başvurunuzu yapabileceğiniz gibi yetkili vize şirketleri aracılığıyla da kolayca Bulgaristan vizesi alabilirsiniz. Transit vize ile Bulgaristan’da geçirebileceğiniz süre yalnızca 2 gündür ve transit vizeyi kapıda almanız mümkün değildir. Bulgaristan üzerinden yapacağınız seyahati önceden planlamanız ve işlemlerinizi ona göre ayarlarken transit vizenin tek girişli, çift girişli ve multi girişli seçeneklerinin olduğunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. 
 
Tek girişli ve çift girişli vize ülkeye geri dönüş izininiz olup olmaması ve başvuru formunda hangisini işaretlediğiniz ile alakalıdır. Multi girişli vize ise 6 ay-1 yıllık olarak verilmektedir. Bulgaristan üzerinden diğer ülkelere yapacağınız seyahatin sürekliliğini kanıtlar belgeler sunduğunuz takdirde multi girişli transit vize alabilmektesiniz. 
 
Detaylı bilgi almak ve transit vize işlemleriniz için yetkili vize şirketi Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz. Sorunsuz Bulgaristan vizesi almak, transfer, seyahat sağlık sigortası ve konaklama işlemleriniz için ücretsiz danışmanlık hizmeti almak için alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile birebir görüşme yapmak için Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.