BLOG

Bulgaristan Transit Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Bulgaristan Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan ile birlikte Batı komşumuz olan Bulgaristan, yoğun ilişkilerimiz nedeniyle Türk vatandaşlarının sık ziyaret ettikleri ülkelerden biridir. Aynı zamanda, Balkanlar ve diğer Avrupa ülkelerine karayolu ile seyahat etmek isteyen veya bu ülkelere taşımacılık yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da geçmek durumunda kaldığı bir ülke olan Bulgaristan, transit geçişlerde vize uygulamaktadır. 

Bulgaristan transit vizesi ile Bulgaristan’da maksimum 2 gün süreyle konaklayabilirsiniz. Bu vize, tek girişli, çift girişli veya çok girişli olarak verilebilmekte olup giriş sayısına yönelik talebiniz vize başvuru formunda belirtilmelidir. Bulgaristan, Romanya ve diğer bölge ülkeleriyle yoğun ticari ilişkiler içinde bulunduğunu ve bu nedenle sık sık giriş-çıkış yapmak durumunda olduklarını belgeleyen kişiler çok girişli transit vize alabilmektedir. Altı ay ila bir yıl gibi sürelerle verilen bu vizeler için şirketinizin ithalat ve ihracat belgeleri, gümrük beyannameleri vize başvuru dosyasına eklenmelidir.

Bulgaristan transit vizesi için hazırlamanız gereken evraklar arasında pasaport (en az 6 ay geçerli, son 10 yıl içinde çıkarılmış olmalı, en az iki boş sayfa bulundurmalı), gideceğiniz ülkeye ait vizeniz ve seyahat evraklarınız (konaklama, davetiye vb.), mali durumunuzun yeterliliğini gösteren belgeler, çalışma durumunuzu gösteren belgeler (SGK hizmet dökümü, ticaret sicil kaydı, vergi levhası vb.) ve seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğiniz kanaatinin oluşmasını sağlayan evraklar bulunmaktadır. 

Geçerli Schengen vizesi bulunan kişilerden ve özel pasaport sahiplerinden transit vize talep edilmemektedir.

Bulgaristan transit vize başvuruları, yetkili vize başvuru merkezleri ve yetkili vize danışmanlık firmaları aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Dolayısıyla, Bulgaristan transit vize başvurusu için her seferinde konsolosluğa gitmenize gerek yoktur. Başvurunuzun kabul edilmesi için gereken tüm evrakları eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlamanız çok önemlidir, aksi takdirde başvurunuz reddedileceğinden dolayı maddi ve manevi kayıplar yaşamanız mümkündür.

Bulgaristan transit vize başvurularınızı tam yetkili TÜRSAB A grubu acente statüsündeki Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Tecrübeli danışmanlarımız, tek girişli, çift girişli veya çok girişli Bulgaristan transit vizesi alabilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Kısa ve uzun süreli Bulgaristan vizeleri hakkında merak ettiğiniz tüm konular için Ankara ve İzmir ofislerimize ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak uzman danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. Sorunsuz Bulgaristan vizesi için Re-Vize’yi tercih edin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.