BLOG

C Tipi Ve D Tipi Vize Nedir?

A -A +
C Tipi Ve D Tipi Vize Nedir?

Vize, yurt dışı seyahatlerinde en çok ihtiyaç duyduğumuz belgelerden biridir. Eğer siz, yurt dışı seyahati gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız ve gideceğiniz ülke sizden vize istiyorsa, ülkeye gitmeden önce vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde bu seyahati gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Vize başvuruları karmaşık bir takıp prosedürlere sahiptir ve başvuru esnasında mutlaka profesyonel bir yardım alınmalıdır. Bunun için yapacağınız en olumlu hamle, profesyonel bir yardım almaktır. Vize türleri seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik gösterdiğinden dolayı doğru kategoriden doğru vizeye başvuruda bulunmak bu noktada çok önemlidir. Vizeler C tipi ve D tipi vize türü diye ikiye ayrılır.

Vize Kategorileri Hakkında

Herhangi bir kafa karışıklığı yaşanmaması adına, vize türlerinden detaylıca bahsetmek gerekmektedir. Öncelikle vize kategorileri ikiye ayrılır. Birinci kategoride turistik vize gibi kısa süreli vizelerin içerisinde bulunduğu C tipi vize kategorisidir. Diğeri ise daha uzun süre konaklama imkanı tanıyan D tipi vize kategorisidir. C tipi vize; 90 günlük bir süre zarfında ilgili ülkede seyahat etme imkanı tanıyan ve  vize geçerlilik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vize tipidir. Schengen vizeleri genellikle bu kategorinin içinde yer alır. 90 günü aşan ve bu nedenle oturma veya çalışma izni gerektiren vize türü ise D tipi vize olarak adlandırılmaktadır ve son derece özel bir vize türüdür. D tipi Schengen vizesi, oturma veya çalışma izni gibi sosyal ayrıcalıklar sağladığı ve AB vatandaşlığı için önemli bir adım olarak görüldüğünden dolayı, kısa süreli C tipi Schengen vizelerine kıyasla daha titiz incelemelere tabidir.

Schengen Vizesi Neyi İfade Etmektedir?

Toplamda 26 ülkeyi serbest bir şekilde seyahat etme imkanı tanıyan Schengen vizesi oldukça önemli bir belgedir. 26 ülkeyi kapsayan ülkeler arasında; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre vardır. Özellikle gezginlerin oldukça rağbet gösterdiği bu izin belgesi titiz detayları ve prosedürleri de bünyesinde barındırır. Schengen vizesi almak için bir işte çalışıyor olmak zorunlu değildir.

Vize başvurularında profesyonel bir destek almak ve başvuru sürecini en doğru şekilde yürütebilmek adına İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.