BLOG

C Tipi Vize İle Yurt Dışında Ne Kadar Kalabilirim?

A -A +
C Tipi Vize İle Yurt Dışında Ne Kadar Kalabilirim?

C tipi vize Avrupa’da Schengen Bölgesi’nde yer alan ülkelerden alınabilecek Schengen vize türlerinden biridir. Genellikle turistik seyahat amacıyla alınan, alındığı ülkede maksimum 90 günlük kalma izni sağlayabilen bir tür vizedir. Avrupa’da pek çok başka ülkelere de giriş hakkını kapsadığı için yurt dışı seyahatlerinde en çok başvurulan vizelerden de biridir. “Turist vizesi” olarak da adlandırılabilir. 

Tek Tip Schengen Vizeleri (USV)

C tipi vizeler benzerleri olan A tipi vizelerle birlikte Tek Tip Schengen Vizeleri (USV) kategorisine girerler. Bu tip vizeler Schengen Bölgesi’ne dahil Ülkelerden birinin giriş tarihinden başlayarak altı ayda bir maksimum 90 güne kadar süreyle istenilen bölgeden geçme veya orada konaklama iznini temsil ederler.
Tek Tip Schengen Vizesi alan bir kişi şu ülkeleri ziyaret edebilir: Avusturya, Belçika, Çekya Danimarka, Estonya, Finlandiya Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre.

Schengen “A” Kategorisi

Bu kategorideki vizeleri alan kişinin Schengen Bölgesi’ne girmeden önceki Havalimanı dış hatlar bölgesinden seyahat izni tanıyan Havalimanı Transit Vizelerini temsil eder. Başka bir Schengen dışı ülkeden gelen ve yine Schengen dışı başka bir ülkeye Schengen bölgesinden aktarmalı olarak gidecek transit yolcuların alması mecburidir. 

Schengen “C” Kategorisi

C tipi vizeler, sahibine vizenin geçerliliğine bağlı olarak belirli bir süreyle bir Schengen ülkesinde konaklama izni veren kısa süreli bir vizedir. Bu tip vizeler almak isteyenin amacına göre üç farklı biçimde alınabiliyor: Tek Giriş, Çift Giriş, Çoklu Giriş.
Tek giriş vizesiyle Schengen bölgesine belirli bir süre zarfında bir kez girme izni almış oluyorsunuz. Ne zaman çıktığınızın farkı gözetilmeksizin, Schengen bölgesi sınırlarından çıktığınız anda vizeniz tedavülden kalkar.

Çift giriş vizesi de tek giriş vizesiyle aynı şekilde sonlandırılabilir. Fakat ondan farklı olarak vize aldığınız Schengen bölgesine bir kere girip çıktıktan sonra tekrar girebilirsiniz. Çoklu giriş vizesi alan kişi Schengen bölgesine girip çıkma hakkına sahiptir. Fakat bu vize ile Schengen bölgesi içinde yer alan bir ülkede 6 ay içerisinde en fazla 90 gün konaklayabilirsiniz. 

Bize Ulaşın

Vize alım süreçleri karmaşık ve yorucu olabilir. Eksiksiz bir biçimde tamamlanması gereken evraklar, açıklıkla beyan edilmesi gereken kişisel bilgiler, özenle doldurulması gereken formlar, takip edilmesi gereken değişkenliklerle dolu bir süreçtir. Artık günümüzde pek çok kişi, bu stresten feragat etmek ve vize başvurularını garanti altına almak için profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanıyor. 

Bunlar size de ilgi çekici geliyorsa hizmetlerimiz hakkında bilgi almak ve onlardan faydalanmak için bize ulaşın. Sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak bizlerle iletişim kurabilirsiniz.
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.