BLOG

Çalışamayan Kişilerin Vize Alması

A -A +
Çalışamayan Kişilerin Vize Alması

Hangi sebeple olursa olsun yurtdışına çıkacaksanız vize almak kaçınılmazdır. Vize almak için gereken belgeler başlangıçta gözünüzü korkutabilir, ancak kolay yollardan vize almanız mümkündür. Vize almanız için gereken belgeler arasında mutlaka iş yerinizden alacağınız maaş bodronuz ya da aylık gelirinizi gösteren evraklar bulunmalıdır. Ancak bu, çalışmayı bırakmış, şu anda işsiz statüsünde olan kişilerin vize alamayacağı anlamına gelmez. Çalışmayı bıraksanız dahi vize almanız mümkündür.

Schengen dahil olmak üzere tüm vizelerde gösterilen gelir durumuna bağlı olarak vize almak zorlayıcı olabilir. Vize almak için banka hesabınızdaki birikimi göstermeniz şarttır. Hesabınızdaki meblağın yüksek olması vize alma hızınızı etkileyecektir. Çalışmayanlar için yurtdışına gitmek ve para biriktirememiş olmak tabii ki olumsuz bir durum teşkil edecektir. Ancak yakınlarından, örn. anne/babası veya eşinin gelir durumunu gösteren belge vize alması için geçerli olur.

Çalışmayanların işlerini nasıl ve ne zaman bıraktıkları ya da mesleklerinin olup olmadığı çok önemli değildir. Önemli olan vize başvuru merkezlerinde istenen belgeleri eksiksiz götürüp, eşine ya da yakınlarından birine ait olan maaş durumunu gösteren evrakların yine eksiksiz teslim edilmesidir. Unutmayın ki öğrenciler dahil binlerce insan her gün yurtdışına çıkıyor ve vize almaları hiç de zor olmuyor. İşinizi bıraktıysanız ya da herhangi bir meslek sahibi değilseniz yurtdışına çıkamayacakmışsınız gibi düşünmemelisiniz.

Yurtdışına çıkmak, ülkeden ülkeye değişen vize şartlarına göre herkes için mümkündür. Daha hızlı vize almak için vize başvuru merkezlerinden randevularınızı online olarak alabilir, belgelerinizi tamamlarken sizinle birlikte vize almasını istediğiniz herkese ait evrakların eksiz olmasına özen gösterebilirsiniz.

Çalışmadan Vize Almak Nasıl Mümkün Olur?

Yurtdışına çıkmak, Schengen dahil farklı ülkelere ait vize sahibi olmakla mümkündür. Yurtdışına çıkma sebebiniz iş gezileri değilse, uzun bir tatil ve seyahat planı yaptıysanız iş yerinizden izin almanız biraz zordur. Çoğu iş yeri 30 günden fazla izin vermediği için çalışanlardan bazıları istifa etmek durumunda kalmıştır.

İşinizi kaybettiğinizde ya da uzun süredir herhangi bir yerde çalışmıyormuş gibi gözüktüğünüzde vize almanız hala mümkündür. Gitmek istediğiniz ülkelerin sizi vize sahibi yapması için istediği şartların başında, geri dönüş garantisini vermeniz gelmektedir. Gideceğiniz ülkeden geri dönüş yapmanızı kesin olarak belli etmeniz banka hesabınızdaki paranın miktarına bağlıdır.

Yani aylık geliriniz ya da maaş bordronuzun, banka hesabınızdaki meblağın yanında çok önemi yoktur. Önemli olan sizin o ülkeye gitmek ve geri dönmek için yeterli maddi güce sahip olup olmadığınızdır. 

Vize Almanız İçin Gerekli Evraklar

İşsiz vize almak için gereken belgeler, iki adet biyometrik fotoğraf, son üç aylık banka hesap hareketleriniz, sağlık sigortanız, kimlik fotokopiniz, otel rezervasyonunuzu gösteren evrak, 6 aylık geçerli pasaportunuz gibi belgelerdir ve başvuru formunuzu eksiksiz doldurmak gibi şartları sağlamanız gerekecektir.

Bunun dışında bazı ülkeler tarafından vizenizin onaylanması için çalışmayan kişiler olarak kendinize sponsor bulmanız ya da banka hesabınızda yüksek miktarlarda para beyan etmeniz gerekir. Eğer yüklü miktarda birikime sahipseniz sponsora ihtiyacınız yoktur ve aylık geliri olan bir yakınınızın dilekçe yazması gerekli ve yeterlidir.

Schengen Vizesi Çalışmayanlar İçin Ülkelerde Geçerlidir?

Schengen vizesi, herkes için olduğu gibi çalışmayanlar için de Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, İspanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde geçerli bir vizedir.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.