BLOG

Çalışanlar İçin Almanya Turistik Çalışan Vizesi

A -A +
Çalışanlar İçin Almanya Turistik Çalışan Vizesi

Eğer halihazırda bir çalışan iseniz ve Almanya’ya gidecekseniz bunun için özel bir vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Almanya’nın diplomatik prosedürleri bu süre zarfında sizin “Almanya Turistik Çalışan Vizesi” almanızı zorunlu kılmaktadır. Bu seçenek sayesinde çalışanlar Almanya vizesini kolaylıkla alabilirler. Başvuruda bulunabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Zira vize türlerinde istenen belgeler, seyahat tipine göre değiştiği için farklılık gösterecektir. Burada en hassas davranmanız gereken konu ise, sizden istenen belgelerin eksiksiz bir şekilde Alman Konsolosluğu'na teslim edilmesi durumudur.

Peki Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yurt dışına çıktığınız zaman seyahat tipinize göre vize türleri değiştiği için, talep edilen belgeler ve evraklar da buna paralel olarak değişkenlik gösterecektir. Turistik çalışan vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir: Pasaport, Almanya vize başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası poliçesi, konaklama bilgileri, son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş maaş bordrosu, resmi gazete ilanı ve SGK işe giriş belgesidir. Bu evrakları düzgün bir şekilde teslim ettiğiniz sürece, vizenizin olumlu sonuçlanması ihtimali artacaktır. Ancak yine de elbette kesin bir şekilde vizenizin çıkacağını söylememiz doğru olmayacaktır. Zira mülakatlarda gösterdiğiniz tavır da bu durumla doğru orantılı bir olgudur.

Almanya Vizesi Ve Schengen

Almanya bir Schengen bölgesi ülkesi olduğundan dolayı, alacağınız herhangi bir vize türü Schengen vizesi kapsamında sayılacaktır. Bu önemli belge ile Almanya'ya gittikten yani ülkeye giriş yaptıktan sonra, Avrupa'da bulunan 26 ülkeyi rahatça gezebilirsiniz. 2014 yılında uygulamaya konulan süreç dolayısıyla Almanya’ya gitmek için Schengen vizesine ilk defa başvuru yapanların parmak izi vermesi gerekmektedir. Bu süre zarfında profesyonel yardım aldığınız bir vize  danışmanı size eşlik edecektir. Vize başvurunuzda vereceğiniz parmak izi beş yıl boyunca geçerli olacaktır. Bundan dolayı da sonraki vize başvurularınızı doğrudan profesyonel bir ekip aracılığıyla sonuçlandırabilir ve vakit kaybetmeden vizenizi edinebilirsiniz.

Almanya ve Schengen vizesi hakkında çok daha detaylı bilgi almak ve bu konuda profesyonel bir yardım talep etmek için iletişim formundan bizlere ulaşabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde bizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.