BLOG

Çalışanlar İçin Almanya Turistik Vizesi

A -A +
Çalışanlar İçin Almanya Turistik Vizesi

Çalışanlar için Almanya turistik vizesi; Almanya'ya turistik amaçlı gidecek olan çalışan kesimin alması gereken bir vize türüdür. Herhangi bir özel şirkette çalışıyor olup Almanya’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, ihtiyacınız olan vize türü turistik çalışan vizesidir.

Başvuruda bulunabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Zira vize türlerinde istenen belgeler, seyahat tipine göre değiştiği için, farklılık gösterecektir.

Almanya Hakkında Kısa Bilgiler

Almanya, Avrupa’nın en gelişmiş ve ileri ülkeleri arasında başı çekmektedir. Ekonomik ve kültürel açıdan  adını duyurmuş olan Almanya, entelektüel olarak da son derece güçlüdür. Ülke aynı zamanda AB’nin kurucu üyelerinden de birisidir. Büyük bir sanayiye ve endüstriye sahip olan ülke, bu sebepten dolayı çok fazla göç almıştır. Ülkedeki yaşam standartlarının yüksekliğinin de şüphesiz ki bu göç durumuna büyük bir katkısı olmuştur diyebiliriz. Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişimi yaklaşık yüz yıl öncesine uzanmasına rağmen, özellikle Türkiye’den göçmen işçi aldığı için iş gücü anlamında ülke önemli bir konumdadır.

Elbette sadece Türkiye'den değil, dünyanın pek çok yerinden göç almakta olan ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uyguladığı için seyahat etmeden önce vize başvurusunda bulunmak gereklidir. Ayrıca ülke Schengen bölgesinde olduğu için, Almanya vizesi almadan önce bir Schengen vizesine başvuru yapılması gerekmektedir.

Almanya Turistik Çalışan Vizesi İçin Gerekli  Olan Evraklar Nelerdir?

Seyahat tipinize göre bu belgelerin değişiklik gösterdiğini söylemiştir. Turistik çalışan vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir:

Pasaport,

Almanya vize başvuru formu,

2 adet biometrik fotoğraf,

Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi,

Konaklama bilgileri,

Son 3 aya ait olacak şekilde düzenlenmiş maaş bordrosu,

Resmi gazete ilanı,

SGK işe giriş belgesi'dir.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bu durum da yine seyahat tipinize göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Almanya’ya vize başvurusunda bulunan kişiler, eğer uzun süreli bir vize başvurusu yapmışsa, 15 gün ile  90 gün arasında sonuçlarını alabilirler. Kısa süreli vizelerde ise bu süre 3 ile 15 gün arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Almanya Turistik Çalışan Vizesi İçin Profesyonel Destek

Vize süreçleri, titiz detaylar içerebilmektedir. Bu durumda yaşayacağınız en ufak bir karmaşıklık vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir. Ayrıca belgelerin düzgünce teslim edilmesi de son derece önemli bir durumdur. Almanya Konsolosluğu dahil tüm konsolosluklar, başvurulan vizelerin olumlu bir şekilde sonuçlanması için profesyonel bir desteği önermektedirler. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.