BLOG

Çalışanlar İçin Yeni Zelanda Vizesi

A -A +
Çalışanlar İçin Yeni Zelanda Vizesi

Resmi adıyla Yeni Zelanda Milletler Topluluğu, dağları, vadileri, gölleri ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan etkileyici bir ülkedir. Binlerce yıllık bir kültür mirasına sahip olan Yeni Zelanda, İngiliz Milletler Topluluğu üyesidir. İnsanlarının kibar ve cana yakın olduğu Yeni Zelanda tatil turizminden kültür turizmine kadar her kitleyi memnun edecek potansiyele sahiptir. 

Denizcilik, altın madenciliği, keten üretimi, kerestecilik gibi faaliyetlerle gelişmiş ve modern bir ekonomiye sahip olan Yeni Zelanda’nın refah seviyesi oldukça yüksektir. Tarıma ve hayvancılığa oldukça önem veren ve ekonomisinde büyük bir pay bırakan ülke, yün ihracatında en büyük kapasiteye sahiptir. 

Yeni Zelanda’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, pasaport türleri fark etmeksizin vize uygulamasına tabi tutulurlar. Şahsen başvuru zorunluluğunuz olmayan Yeni Zelanda vizesini Ankara Konsolosluğu’ndan veya yetkili vize şirketlerinden yapabilirsiniz. Ancak 90 günden uzun süreli vize almak istediğinizde başvurunuzu Londra’daki Yeni Zelanda Göçmenlik Servisi (NZIS)’e yapmanız gerekmektedir. 

Çalışan Türk vatandaşların vize başvurusunda bulunurken dikkat etmeleri gereken bazı durumlar vardır. İlk olarak NZIS Yeni Zelanda Vize Başvuru Formu’nu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurduğunuzdan emin olmalısınız. Formda kişisel bilgileriniz, seyahat bilgileriniz ve vize talebinizle ilgili bilgileri anlaşılır, net ve detaylı bir şekilde vermeniz halinde vizenizin onaylanma potansiyelini yükseltmiş olursunuz. Başvurunuzda dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur, pasaportunuzun 10 yıldan eski ve yıpranmış olmaması, en az 2 boş sayfasının bulunması, seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerliliğinin olmasıdır. Eski ve/veya yıpranmış bir pasaport ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmemektedir. Bunlara ek olarak 2 adet güncel biometrik fotoğraf, gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonunuz, konaklama bilgileriniz, İngilizce olarak yazılmış bir vize talep dilekçesi gerekli evraklar arasındadır. Finansal durumunuzu ve varlık dökümünüzü gösteren belgeler ile mesleki belgeleriniz de başvuru dosyanızda bulunmalıdır. 

Çalışanlar için, işveren ya da devlet kurum yetkilisi tarafından kurumun antetli kağıdına görevi, ne kadar süredir çalıştığı, onaylanmış izin süresi ve seyahat sonrasına tekrar aynı görevde işe devam edeceğine dair bir taahhüt içeren resmi bir yazı hazırlanmalı ve yetkili kişi tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır. SSK işe giriş bildirgesi ve son 3 aylık maaş bordrosu ibraz edilmesi gereken mesleki belgelerdir. 

Ziyaret amacınız, mesleğiniz ve kalacağınız süreye göre değişiklik gösteren prosedürler hakkında size uygun olan kategori ve prosedürler hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru işlemleriniz için Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerini ziyaret edebilir veya telefon ve canlı destek hattı üzerinden bilgi edinebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.