BLOG

Çalışıyorsanız Ve Yurt Dışı Tatili Düşünüyorsanız Hollanda Tam Size Göre

A -A +
Çalışıyorsanız Ve Yurt Dışı Tatili Düşünüyorsanız Hollanda Tam Size Göre

 Avrupa'nın en gözde ve popüler ülkelerinden biri olan Hollanda; kendine özgü kafeleri, lokantaları, müzeleri ve mimari yapıları olan bir ülkedir. Özellikle Avrupa gezisi düzenleyecek olanların mutlaka gidip görmesi gereken ülkelerin başında gelen Hollanda; çalışıyorsanız ve yurt dışı tatili düşünüyorsanız tam size göre bir ülke!

Hollanda, gezilecek yerler konusunda belki de en fazla seçeneği bünyesinde barındıran ülkelerden biridir. Pek çok keyifli yere ev sahipliği yapan ülkenin, yerinde keşfedilmesi gereken ünlü şehirleri de bulunmaktadır. Özellikle bu şehirleri sıralayacak olursak Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Lahey, Delft ve Utrecht, Hollanda'da gezilecek ve görülecek yerlerin başında gelmektedir. Buralardaki ünlü mekanlar, her yıl dünyanın pek çok yerinden turist çekmektedir. İçerisinde pek çok alternatifi barındıran bu güzel şehirler, Hollanda'nın kendine özgü havasını yaşatan yerlerdendir diyebiliriz.

Hollanda Vizesi İle Hayaller Dünyasına Yolculuk

Diyelim ki ülkeye seyahat etmeye karar verdiniz. Ülke Türkiye vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğu için seyahatinizden önce bir Hollanda vizesi almanız gerekmektedir. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki, Schengen bölgesinde bulunan ülkeyi herhangi bir amaçla ziyaret etmek istiyorsanız, seyahatinizden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Eğer Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz. Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir, yani bu vizeyi alıp Hollanda’ya seyahat ettikten sonra, vizenizin geçerli olduğu süre içinde diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Hollanda vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Hollanda’dan giriş yapmanız çok önemlidir, aksi takdirde gelecekteki vize başvurularınızda sorun yaşayabilirsiniz.

Hollanda Vizem Ne Zaman Sonuçlanır?

Hollanda vize başvuruları, Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen aracı kurum üzerinden yapılmaktadır. Başka bir deyişle, vize başvuruları doğrudan Hollanda Konsolosluğu’na yapılmaz. Başvurular genellikle 5-15 gün içinde sonuçlandırılır. Hollanda’ya seyahat etmek için başvuracağınız vize türü, seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Aynı şekilde, çalışma durumuza göre sizden talep edilen evraklar da farklı olacaktır. Doğru başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Hollanda Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Hollanda Konsolosluğu’na has bir esneklik olarak, bazı belgeleriniz eksik olsa dahi başvurunuz kabul edilir, ancak eksik evraklarla yapılan başvuruların olumlu sonuçlanma ihtimali çok düşük olacaktır.

Hollanda vizesi hakkında detaylı bilgi almak ve profesyonel desteğimizden yararlanmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.