BLOG

Çalışma Vizesi Başvurusu Reddedilme Nedenleri Nedir?

A -A +
Çalışma Vizesi Başvurusu Reddedilme Nedenleri Nedir?

Çalışma vizesi yabancı bir ülkede çalışmak için başvurduğunuz bir vizedir. Son derece önemli bir vize türü olduğu için süreç boyunca çok dikkatli olunması gerekmektedir. Oturum izni de sağladığından dolayı, yapılacak en ufak bir hata vize reddine sebep olmaktadır. Peki bir çalışma izni vizesi neden reddedilir?

Vize Reddi Nedir? Bir Vize Neden Reddedilir?

Öncelikle vize reddinin ne olduğundan bahsedelim. Vize reddi; başvuru sonrasında herhangi bir sebep ile vize başvurunuzun olumsuz bir şekilde sonuçlanması anlamına gelmektedir. Bu süreç de maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır diyebiliriz. Çalışma vizesi gibi son derece önemli vizelerin pek çok nedenle reddi gerçekleşebilir. Öncelikle evrakların eksik ve hatasız bir şekilde konsolosluğa teslim edilmesi son derece mühimdir. Ayrıca eğer siz yurt dışında bulunan bir firma ile halihazırda bir iş sözleşmesi imzalamadıysanız vizeniz yine reddedilir. Zira çalışma vizesi almak için yabancı bir firma ile iş akdinin gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Eğer siz yurt dışına iş aramaya gidecekseniz, başvuracağınız vize çalışma vizesi değil iş arama vizesi olmalıdır. Bu iki ayrıntı çok önemlidir.

Peki Reddedilen Vizeye Yeniden Başvuru Yapılır Mı?

Reddedilen vize başvurusu için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeniden başvuru süreci, başvurunuz bir kez reddedildiği için doğal olarak daha zorlu bir süreçtir. Öncelikle vizenizin neden reddedildiğinin doğru tespit edilmesi gerekir. Bu tespit edildikten sonra iki kritik aşama bulunmaktadır. İlk olarak, başvurunuz eksik evrak veya yanlış bilgi nedeniyle reddedildiyse bu evrak ve bilgilerin itiraz süresi içinde tamamlanması gerekecektir. İkinci kritik aşama ise vize reddinize neden olan durum karşısında tutarlı bir argüman geliştirmektir. Unutmayın ki vize başvurunuz reddedildiyse konsolosluk tarafında sizin adınıza olumsuz bir kanaat oluşmuştur ve yeniden başvuruda odaklanılması gereken en önemli nokta, doğru bilgi ve belgelere dayalı tutarlı argümanlarla bu olumsuz kanaati olumlu yönde değiştirmek olacaktır. Uzmanlık ve tecrübe gerektiren bu süreç profesyonel bir anlayışla yönetilmelidir.

Vizenizin olumlu bir şekilde sonuçlanması için profesyonel bir yardım almanız son derece önemlidir. Profesyonel vize danışmanlık şirketleri sizin adınıza bu süreci yürüterek, oluşabilecek her türlü olumsuz durumun da önüne geçecektir. Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri'nin yıllardır sürdürdüğü vize çalışmaları ile siz de çalışma izni vizesi başvurularında ihtiyacınız olan profesyonel desteği alabilirsiniz. Detaylı bilgi için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.